Rukometašice Pirota osvojile bodove nade u meču sa neobično borbenim, često grubim, rukometašicama Topličanina! Neprimereno ponašanje trenera gošći!

04. maj 2019. 22:42 Sport Pirot Plus Online

Super B liga

20.kolo

Hala Kej, Subota, 4. maj,

ŽRK “Pirot” - Topličanin Prokuplje 32:25 ( 17 : 15 )

ŽRK ”Pirot”: Potić, Savić 3 , Stojanović 3 , Ćirić 3 , Selena Tančić 3, Simona Tančić (K) 7, Kričak 7 , Zdravković , Randjelović, Stoilkov Grozdanova , Antić , Djordjević 6, Ilić.

Igrač utakmice Jelena Stojanović ( ŽRK Pirot)

Prokupačka "legija stranaca" predvodjena nervoznim trenerom nije uspela u nameri da agresivnom igrom, na ivici grubosti, izbaci pirotski tim iz Super B lige Odlične sudije Danijel Stanković i Marjan Stefanović iz Leskovca imali su velike problem da obuzdaju ljude na klupi Topličanina i smire grubosti gostujućih igračica.

Topličanin je uoči nastavka prvenstva doveo kompletan tim, domaća rukometašica je samo kapiten, sve stale su došle iz Beograda, Požarevca, ko zna sve odakle. Ruku na srce, golman gostiju Jovana Drašković, Sonja Nikolić (postigla 9 golova) Ana Stanković (10 golova) Kristina Stoiljković (3 gola) igraju moderan, brz rukomet i sigurno da su zajedno sa ostalima pomogle da Topličanin pobegne iz opasne zone. Treba reći da je "onaj Topličanin" u prvom delu prvenstva naš tim lako pobedio.

Utakmica je imala rezultatski izjednačen tok. Bilo je nervoze, grubosti, isključenja, što je pdigilo atmosferu u kojoj su se nekako gošće bolje snalazile. Medjutim, Piroćanke, svesne značaja utakmice, igrale su iz minuta u minut sve bolje, "ginule" na terenu u želji da bodovi ostanu u Pirotu.

Do 15. minuta Pirot je stalno bio u vodjstvu, gol dva razlike, da bi tada "Prokupčanke" izjednačile na 9:9.

Do kraja prvog polu vremena pirotski tim uspeo je da obezbedi dva gola zalihe.

U nastavku još više nervoze, prekida. Incident koji su izazvali trener i predstavnik Kluba koje je kažnjeno samo isključenjem gostujućeg trenera dva minuta, pokazalo je da je gostujući tim na sve načine želeo da pobedi ne birajući sredstva.

U nastavku su domaći tim nosile Dragana Zdravković na golu koja je imala sigurno deset odbrana, efikasne Danijela Kričak , Simona Tančić, veoma važni golovi mlade Jelene Stojanović i njena odlična igra u odbrani na najboljem igraču Olji Nikolić, sigurni sedmerici Ivane Savić i Danijele Kričak , omogućili su da se Piroćanke "odlepe" i u 44. minutu vode sa 24:20.

Dosledni u presudjivanju, arbitri iz Leskovca kažnjavali su grubosti i sve veću nervozu gošći, što su rukometašice Pirota umele da koriste .

Sve veća nervoza u gostujućem timu , gruba igra, origovori sa klupe, rezultirali su isključenjima. Pirot je u 57.minutu vodio sa 31:24 što je najavilo znalajne bodove.

Do kraja prvenstva još dva kola. Ukoliko osvoje bodove u oba meča, a u drugim utakmicama ne bude "iznenadjenja", Piroćanke imaju izglede da potpuno zasluženo ostanu članovi Super B lige.

Posle utakmice velika radost u našem timu. Danijela Kičak jedna od najzaslužnijih za pobedu, uz Draganu Zdravković golmana, koja je "pobegla" u svlačionicu "sijala" je od radosti !

Mlada Jelena Stojanović, kada je bilo najvažnije postigla je nekoliko golova, iskoristola sedmerac i dobro odigrala odbranu "na" Sonji Nikolić, najboljem igraču gostiju.

Ninoslavi Tošić nije bilo lako. "Gorela je na vatri" sve vreme meča. Osvojeni su bodovi protiv izuzetno neugodnog i za borbu raspoloženog rivala. Bodovi su osvojeni, kako će do kraja, čekaćemo i ishode drugih mečeva.

ŽRK Pirot u sledećem kolu igra protiv direktnog rivala ekipe Požarevca .

20.kolo


Rezultati


04/05.05.2019