Regionalna saradnja od velikog značaja za razvoj privrede. Pirot intenzivira saradnju sa makedonskim privrednicima

15. mart 2019. 08:00 Privreda Pirot Plus Online

U prostorijama Ugovorne okružne privredne komore Pirot danas je potpisan Memorandum o razumevanju i saradnji izmedju Direkcije za tehnološke industrijske razvojne zone Republike Severne Makedonije (DITRZ) i Slobodne zone Pirot. Ugovor su potpisali direktor Slobodne zone Pirot, dr Dragan Kostić, i Direktor Direktorata slobodnih zona Makedonije, Aleksandar Mladenovski. Tom prilikom predstavnici dve delegacije su razmenili progodne poklone.

Saradnja sa Slobodnom zonom Pirot je ranije uspostavljena kaže direktor Direktorata slobodnih zona Makedonije, Aleksandar Mladenovski. Potpisivanjem Memoranduma će se unaprediti saradnja koja podrazumeva, pored ostalog, logističku podršku i razmenu iskustava.

Dr Dragan Kostić, direktor Slobodne zone Pirot, kaže da saradnja sa državnom institucijom, kao što je Direktorat slobodnih zona Makedonije, može biti izuzetno značajna za privredni razvoj Pirota i Slobodne zone.

U organizaciji Svetske organizacije slobodnih zona i Kancelarije u Pirotu u Skoplju će se 3. i 4. maja održati Samit slobnodnih zona Evrope.