Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 05.10.2019. | objavio Plusonline

0

REAGOVANJA: Teniski tereni u korovu (2)

Ovih dana smo na vašem cenjenom Portalu, koji pratimo svakodnevno, u rubrici “Kamera ne miruje” videli video snimljen sa Keja. Da, da li je moguće da u zemlji svetskog tenisera broj 1 ovde u našem gradu teniski sport skoro da ne postoji, a tereni skoro zapušteni !

  

Zbog toga, ova informacija ima za cilj da ukaže na trenutno stanje u Teniskom klubu ,,Pirot’’, koji se  nalazi u najnezavidnijoj situaciji još od  osnivanja osamdesetih godina prošlog veka.

Klub je organizacija koja ima za cilj promociju sporta, kako profesionalnog, tako i rekreativnog, dok se njegovo finansijsko poslovanje uglavnom svodi na zaradu onih sredstava koja su potrebna za održavanje terena, opreme i druge tekuće potrebe.

 Međutim, stanje u Klubu, kako smo saznali, a i videli, danas je takvo da su od postojećih pet terena u funkciji samo tri, dok su ostali, usled neodržavanja u proteklom periodu prepušteni postepenom propadanju, te takvi uopšte nisu upotrebljivi.

 Ovo za posledicu ima nikada manji broj rekreativaca, koji su ranije, u redovnim terminima bili česti gosti Kluba i njemu donosili prilične prihode od korišćenja  infrastrukture i objekata.

 Pored rekreativaca, primetno je i odsustvo registrovanih igrača Kluba, dok je broj najmlađih članova – dece i polaznika škole tenisa minimalan u odnosu na raniji period, što je u potpunosti suprotno rastu popularnosti koju tenis u našoj zemlji kao sport danas uživa, a za kojim interesovanje i organizacija na mnogo većem nivou postoji u svim gradovima po veličini čak i manjim od Pirota.

   Samo da pitamo gde su danas Uroš Jović i Lazar Radenković, na primer !

Postoje saznanja da Klub ima neizmirena dugovanja prema svom osnivaču – gradu na ime poreza, što dodatno otežava njegovo normalno funkcionisanje.

Pored svega, organizacija teniskih turnira iz kalendara Teniskog saveza Srbije, koji su ranije bili jedna od najlepših promocija belog sporta i samog grada, danas spadaju u domen ,,nemoguće misije, s obzirom na navedeno stanje u samom Klubu.

Iz ovoga se postavlja pitanje da li rukovodstvo Kluba  zaslužuje podršku koju ima od lokalne samouprave i da li je u stanju da odoli izazovima pred kojim se Klub nalazi, kao i da li je moguće naći rešenje za oživljavanje ovog sporta u gradu u ekspanziji na svim poljima, kakav je danas Pirot.

   Da li rešenje eventualno leži u reorganizaciji na svim nivoima, a naročito u rukovodstvu, kojem su evidentno potrebni novi, ambiciozni ljudi sa elanom i idejama bez kojih je savremeni sport nezamisliv?

Pirot, 3.oktobar 2019                     

Tekst i foto Bojan Todorović u ime grupe zaintresovanih gradjana             

 

   

 

 

Tagovi:Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline