Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 02.10.2019. | objavio Plusonline

0

Raste broj proizvodnih kompanija koje posluju u okviru Slobodne zone Pirot

U razgovoru sa dr Draganom Kostićem, direktorom Slobodne zone Pirot, koji u celosti možete da pogledate u našoj rubrici Aktuelno, pored ostalog bilo je reči i o poslovanju Slobodne zone, ali i o značaju udruživanja i razmeni iskustava kada je reč o poslovanju slobodnih zona, ne samo u Evropi već i u celom svetu. 

Pored trgovinskih kompanija čiji je broj stabilan, u Slobodnoj zoni Pirot trenutno radi 25 proizvodnih kompanija sa 800 miliona evra obrta.

  • Broj proizvodnih kompanija je u stalnom porastu. Takodje, proizvodnje koje se polako stvaraju oko velikih kompanija kao što su Tigar tyres i Tigar ad, polako u zaledju prerastaju u mala i srednja preduzeća, što je od izuzetne važnosti, kaže Kostić.

Slobodna zona Pirot, krajem prošle godine  dobila je priznanje, s obirom na kvalitetan rad, da vodi Regionalnu kancelariju Svetske organizacije, najaktivnije organizacije koja okuplja najveće i najuspešnije slobodne zone širom sveta.

Regionalna kancelarija ima zadatak da  okuplja članica iz Jugoistočne Evrope i organizuje  zajedničko  zastupanje interesa slobodnih zona, sa ciljem omogućavanja što boljih uslova za rad korisnika slobodnih zona. Regionalna kancelarija  omogućava povoljnije podsticaje za privlačenje investicija i ostvarivanja strateških ciljeva.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline