Prvi Festival nauke u Gimnaziji „GimPI fest 2017“; Bratislav Krstić: Očekujem da ovo postane tradicija u našem gradu!

26. februar 2017. 09:41 Društvo Pirot Plus Online

Danas je u Sokolani pirotske Gimnazije održan prvi Festival nauke „GimPI fest 2017“. Manifestaciju su organizovali profesori i učenici Škole sa ciljem da učenicima starijih razreda osnovnih škola kroz različite eksperimente predstave nauke koje izučavaju.

Manifestacija je počela u 10 časova obraćanjem direktora Škole, Bratislava Krstića.

Obilazeći postavljene „naučne“ štandove primetili smo znanje i kreativnost pirotskih gimnazijalaca na delu. Bili su tu štandovi svih predmeta pod interesantnim nazivima: geografija pod nazivom „Alisa u zemlji čuda“, biologija pod nazivom „Zdravlje pre svega“, psihologija pod nazivom „Da li me to oko vara“, hemija je predstavljena pod nazivom „Kamen mudrosti“, sociologija pod nazivom „Kraljevi komedije“, istorija pod nazivom „Istorija za poneti“, računarstvo i informatika je pod nazivom „Sliku svoju ljubim“, fizika pod nazivom „Svetlosna gajka“ i matematika pod nazivom „Fraktalna privlačnost“.

Direktor Gimnazije, Bratislav Krstić, kaže da su jako ponosni što je Gimnazija organizovala prvi festival nauke u gradu. Pripreme su trajale nešto više od mesec dana, a u realizaciju manifestacije uključeno je oko 80 učenika koji su sada u ulozi edukatora učenicima starijih razreda osnovnih škola.

Krstić očekuje da ovo postane tradicinalna manifestacija u našem gradu.

„GimPI fest 2017“ je otvoren za posetioce do 16 časova.