Projekat "Promocija evropskih vrednosti medju mladima"

13. avgust 2013. 10:18 Društvo Pirot Plus Online


Udruženje građana „Vizija“ započelo je realizaciju projekta „Promocija evropskih vrednosti među mladima“. Miloš Dinić, korodinator Udruženja, u izjavi za portal Plusonline, kaže da je reč o značajnom projektu koji će biti realizovan do kraja oktobra u srednjm školama na nivou Okruga.


- Projekat „Promocija evropskih vrednosti među mladima“ realizuje se od avgusta do oktobra u svim srednjim skolama pirotskog okruga, nizom edukativnih aktivnosti u cilju povećanja svesti mladih o evrointegracijama i poštovanja evropskih vrednosti. Najvažnije aktivnosti na projektu su održavnaje seminara za obuku vršnjačkih edukatora o evropskim vrednostima, održavanje radionica kao i tzv. „Evropskog časa“ u srednjim školama na nivou okruga, kao i podela lifleta. Takođe je projektom predviđena i internet kampanja koja će se odvijati preko sajta „Vizije“ i društvenih mreža – kaže Dinić.


Ukupna vrednost projekta je 82.800 dinara koje finansira Ministarstvo omladine i sporta. Ovaj projekat je izabran na Konkursu za finansiranje omladinskih volonterskih projekata „Mladi su zakon“ za 2013. godinu. Dinić je najavio i program uokviru Pirotskog kulturnog leta koji realizue Udruženje a to je izložba slika nastalih na osnovu afričkih motiva profesora Ekonomske škole Milice Radovanović . Izložba će biti otvorena u petak 16. avgusta u Omladinskom kutlurnom centru.