Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Pirotski brendovi, kvalitet-da, a kvantitet?

Objavljeno 07.11.2018. | objavio Plusonline

0

Projekat “Pirotski brendovi, kvalitet-da, a kvantitet?” Grad Pirot – Konkurs za projektno finansiranje medija

Br. 7.   Goran Popović, pomoćnik gradonačelnika. Dalibor Tošić, Kafana Boem, registrovani proizvodjač peglane kobasice.

Goran Popović, pomoćnik gradonačelnika u uvodu teme o pirotskim brendovima  govorio nam je o projektu, ulaganjima Gradske uprave koja  iz godine u godinu povećava sredstva u Fondu za poljoprivredu, izdavaja novac za subvencije, podstiče poljoprivredna gazdinstva. 

   U ovom “postu”, prilogu, kako hoćete,  izdvajamo najpre deo razgovora u kojem smo sa Popovićem razgovarali o sirovinama ,  proizvodnji peglane kobasice, plasmanu, uvodjenju u legalne tokove.

    Posle iskustava od nekoliko godina,  Sajmu peglane kobasice u Pirotu, nastupa na sajmovima u Srbiji, afirmaciji peglane kobasice u zemlji i inostranstvu,  Popović smatra da se u narednom periodu moraju u zakonske okvire da uvedu mnogi detalji od nabavke sirovine, proizvodnje, plasmana, poslovanja  preduzeća ili gazdinstava koji će proizvoditi peglanu kobasicu.

    Nema podataka koliko se tona peglane kobasice proizvede u jednoj godini, s obzirom da se mnogi proizvodnjom bave u domaćoj radinosti.  Uz to, malo je onih koji imaju registriovana preduzeća za proizvodnju ovog brenda i koji nastoje da pored kvaliteta  imaju i obezbedjen kvantitet, kao preduslov ozbiljnog biznisa.

   Jedan od retkih, ili jedini u Pirotu, a samim timi u Srbiji je Dalibor Tošić, vlasnik restorana Boem i budućeg Degustacionog centra koji je u izgradnji.

    Razgovor sa Daliborom Tošićem realizovali smo u njegovom pogonu na temperaturi koja se  razlikovala od spoljašnje.  Bilo je “sveže”!

   Evo tema i razgovora

O našem Projektu, sirovinama , kvantitetu …

Ako se ulaže i planira, od peglane može da se živi …

Kako sam počeo prozvodnju …

Peglana osvaja tržište, marketing, sajmovi …

Proizvodnju uvesti u zakonske okvire , ulagati u nove projekte, obezbediti i kvalitet i kvantitet

………………………………………………………………………….

  Krenuli smo sa Daliborom ka izlazu iz pogona. Tamo gde se “lanac” završava i priprema isporuka.

  Bez ulaganja i novih planova , ulaganja i projekata, nema ozbiljnog posla

……………………………………………………………………………………

   Da, bila je ovo priča o  pirotskom brendu o kojem se , ipak, najviše govori u zemlji i inostranstvu. Kada je Dalibor Tošić u pitanju, njegov primer na najbolji način odgovorio je na osnovna pitanja našeg Projekta.  Kod Dalibora Tošića  sve je poznato :

  1. Sirovine – da
  2. Kvalitet – da
  3. Kvantitet – da
  4. Nova ulaganja – da !

     Bilo bi zaista dobro da u Pirotu ima još prozvodjača peglane koji će krenuti primerom vlasnika restorana Boem i budućeg Degustacionog centra.

    Bilo bi dobro zbog toga što je to  JEDINI  NAČIN  da se obezbede svi uslovi za kvalitet i kvantitet, da se ulaže  da bi se i dalje radilo i živelo od proizvoda rada !

 Bravo Dalibore !

…………………………………………………………………………………… 

 Peglanu kobasicu i njen “prodor” do mušterija, pratili smo često na našem Portalu.

Zaštita geografskog porekla peglane kobasice prioritet

Kontrolisani uslovi proizvodnje pirotske peglane kobasice. Omogućena legalizacija proizvodnje i plasmana na tržište

Peglana kobasica-najbolje iz Srbije

Sajam peglane kobasice najposećenija manifestacija u regionu VIDEO

Peti Sajam peglane – drugi dan! Kesić će nastaviti da ,,pegla, a “Našti malijat” će već od sutra biti “Dečko koji obećava”!

Sajam peglane kobasice prevazišao sebe. Kvalitet “Peglane” izuzetan. Najbolji medju odličnima, pobednik Sajma , Goran Panić.Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline