Pripadnici IPA upoznaju Staru planinu VIDEO

08. jun 2013. 11:24 Društvo Pirot Plus Online

Članovi Internacionalne Policijske Asocijacije iz nekoliko zemlja, Izraela, Poljske, Makedonije, Hrvatske , Slovenije, Bugarske i Srbije, u organizaciji IPA Regije Pirot učesnici su manifestacije, koja se treći put održava u našem gradu, pod nazivom Upoznaj Staru Planinu. Drugi dan Manifestacije počeo je pozdravom prilikom podizanja zastava na jarbol, a onda su učesnici podeljeni u nekoliko grupa, već prema afinitetu, pošli u obilazak sela na Staroj Planini, počeli sa spremanjem nacionalnij jela a jedna a deo policajaca je organizovao takmičenje u ribolovu na Zavojskom jezeru.Prema rečima Zorana Stojčeva, predsednika IPA Regije Pirot, večeras će biti proglašeni pobednici u ribolovu i spremanju jela.

Zoran Stojčev predsednik IPA Regije Pirot

Izraelac Avi Benami je prošle godine prvi put bio u Pirotu. Oduševljen izvanrednom, čistom i nedirnutom sredinom, ljubaznošću ljudi i dobrom organizacijom poželeo je da opet dodje i kaže da se oseća kao kod kuće jer je medju prijateljima. On kaže da se ovo druženje nastavlja tokom godine kroz porodična druženja i česte kontakte putem društvenih mreža.

Petreski Tome je došao iz Maribora. Prvi put učestvuje u Manifestaciji ali je svojevremeno, kao omladinac i brigadir, učesnik Omladinskih radnih akcija, početkom osamdesetih godina prošlog veka radio na pošumljavanju goleti upravo ovde na Četvrtom kilometru.

Svoj doprinos Manifestaciji dali su i bajkeri Pirota koji su na svojim motociklima povezli goste u obilazak prirodnih lepota i sela na Staroj Planini