Prijemom dece kod gradonačelnika Vasića počelo obeležavanje Dečije nedelje

07. oktobar 2019. 13:50 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Do 13. oktobra održava se Dečija nedelja pod sloganom “Da pravo svako – dete uživa lako”. Ove godine, Dečija nedelja obeležava značajan jubilej, 30 godina Konvencije Ujedinjenih nacija (UN) o pravima deteta, najznačajnijeg međunarodnog dokumenta u oblasti ljudskih prava koji se tiče deteta, kao i najšire prihvaćenog pravnog instrumenta za zaštitu ljudskih prava.

Po tradiciji prvog dana manifestacije organizovano je druženje dece iz svih pirotskih škola i vrtića sa gradonačelnikom Vladanom Vasićem.

Gradonačelnik Vladan Vasić čestitao je svojim mladim gostima dečiju nedelju i poželeo im da detinjstvo provode što bezbrižnije i srećnije.

Prisutne je pozdravila i Milica Golubović, pomoćnik gradonačelnika za vanprivredu. Ona je izmedju ostalog rekla da Gradska uprava, u saradnji sa svim nadležnim institucijama, ulaže velike napore da obezbedi svoj deci dobre ulove u školama, vrtićim, sportskim objektima. U prethodnom periodu uradjeno je revidiranje Lokalnog akcionog plana za decu, koji je usvojen 2005. godine, za period od 2019. do 2025.

Svetlana Tomić, predsednica Udruženja “Prijatelji dece Pirot” kaže da je cilj ovogodišnje manifestacije da se šira javnost upoznaju sa sadržajem Konvencije o pravima deteta

Deca Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj” pripremila su prigodan program

Onda je gradonačelnik Vasić poveo decu u obilazak njegovog kabineta, gde je nastavio razgovor sa njima

Do nedelje, 13. oktobra uvek sa novom porukom deca će aktivno učestvovati u svim manifestacijama u cilju afirmacije njihovih sposobnosti.