Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 09.09.2019. | objavio PlusonlineAdmin

0

Preko 1000 poreskih obveznika glasalo za “Mobilni planetarijum”. Naredni projekat uredjenje centra sela u Trnjani

Memorandum o razumevanju između Grada Pirota i Međunarodne organizacije IMG u vezi sa sprovođenjem Programa ,,Reforme poreza na imovinu” potpisan je 2017. godine.

Program finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju sa Ministartsvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Ministarstvom finansija i SКGO. U skladu sa tim izrađen je Akcioni plan za uključivanje građana u proces donošenja odluka o trošenju sredstava prikupljenih po osnovu poreza na imovinu.

Jedna od predloga koji su gradjani dali preko Gradskog uslužnog centra je i “Mobilni planetarijum” kao vid participativnog budžetiranja, koji je danas postavljen u fiskulturnoj sali OŠ ,,Vuk Кaradžić” i koji je namenjen deci od petog do osmog razreda osnovnih škola.

Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota tim povodom je rekao da je ovo jedan interesantan projekat  koji je najpre odobren od strane Komisije, a zatim na organizovanom glasanju dobio najveći broj glasova naših poreskih obveznika.

  • Ovo nije prvi projekat u okviru ovog programa, naime na ovaj način je prošle godine realizovan projekat proširenja Vrtića Bambi, a do kraja godine uradićemo i projekat sredjivanja parka u selu Trnjana. 

Za “Mobilni planetarijum” glasalo je preko 1000 poreskih obveznika, što lično u Uslužnom centru, što preko aplikacije, kaže pomoćnik gradonačelnika Goran Popović

Početku rada Mobilnog planetarijuma prisustvovali su i predstavnici Švajcarske agencije za razvoj i saradnju  Aleksandar Grunauer, vođa projekta “Reforma poreza na imovinu”, Branislav Milić, savetnik za dobru upravu, Helvetasi i Nataša Čorbić, viša ekspertkinja za dobru upravu, Helvetas

Prema rečima gradonačelnika Vasića u ovoj godini imamo značajno povećanje iznosa naplaćenog poreza na imovinu. Sam projekat uslovio je bolju i efikasniju naplatu otuda i to povećanje ukupnog prihoga po ovom osnovu, što je i bio cilj.

Mobilni planetarijum je sferni bioskop koji prikazuje slike zvezdanog neba i ostalih objekata u vasioni,  a vrednost ovog projekta je oko 300.000 dinara.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline