Predstavom "Striptiz" završena jubilarna X Revija malih formi

02. novembar 2019. 06:29 Kultura Pirot Plus Online

Predstava Striptiz zatvorila je ovogodišnju Reviju malih pozorišnih formi.

Predstava je nastala po motivima istoimene jednočinke Slavomira Mrožeka i tekstova Franca Kafke i Viljema Šekspira. To je farsa o brutalnom razgolićivanju duše i tela. Komedija o sveveremenim temama slobode i tiranije, pobune i oportunizma izbora između akcije i trpljenja, o apsurdnoj sudbini i nemoći "običnog, malog čoveka" u autokratskom društvu koje bez milosti gazi osnovne moralne i egzistencijalne, gradjanske i ljudske slobode.

Dva sasvim obična građanina, neobjašnjivim sticajem okolnosti bivaju ubačeni u prostoriju kojoj ne znaju ni poreklo ni namenu. Njihovi različiti pogledi na svet dovode do sukoba oko toga treba li pokorno snositi takvu kafkijansku situaciju ili pobunom izboriti pravo na slobodu.

Međutim, bez obzira na njihovo potpuno različito shvatanje pojmova slobode, Ruka Vlasti tretira ih jednako i primorava ih i na telesni i na duševni striptiz.

U predstavi igraju Radoslav Milenković, koji potpisuje i režiju komada i Miloš Samolov.

Gradimir Filipović, direktor Narodnog pozorišta Pirot zadovoljan je završenom Revijom, interesovanje publike bilo je odlično, a predstave su bile različitih žanrova što je i cilj ove Revije

Pirotske Narodno pozoriše naredne nedelje gostovaće sa predstavom “Hasanaginica” na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu

Narodno pozorište Pirot nastupiće na velikoj sceni Narodnog pozorišta 5. novembra.