Predrag Marić: Ukoliko bude potrebno, dejstvovaće se iz vazduha. Ostali su "džepovi" koje pratimo. Dežurstva se nastavljaju!

30. oktobar 2019. 19:30 Gradska hronika Pirot Plus Online

Kako je najavljeno iz Policijske uprave Pirot, Predrag Marić, načelnik Sektora za vanredne situacije danas obilazi lokacije zahvaćene požarom. Ovom prilikom načelnik Marić je posetio pripadnike Sektora za vanredne situacije koji su angažovani na gašenju požara na otvorenom prostoru na Staroj planini od nedelje 27.10.2019.godine.

Događaj je pratio naš novinar Nenad Paunović.

Posle obilaska Predrag Marić se ispred Planinarskog doma u Dojkincima obratio novinarima. Prema njegovim rečima u gašenju požara učestvovalo je 107 vatrogasaca, 30 pripadnika Žandarmerije, pripadnici Srbijašuma i meštani. Spašeni su veliki šumski kompleksi i danas nema više opasnosti od širenja požara, ali će se nastaviti dežurstvo i po potrebi uključiće se letilice za gašenje iz vazduha, rekao je Predrag Marić.

Sa načelnikom Marićem i njegovim saradnicima bio je i gradonačelnik Vladan Vasić, šef kabineta Aleksandar Ćirić, koordinator Štaba za vanredne situacije Sreten Savov i Miljan Pančić, načelnik Gradskog odeljenja za vanredne situacije.

Gradonačelnik Vladan Vasić rekao je da je Odeljenje za vanredne situacije pravovremeno reagovalo, imali su dobru saradnju i obezbedili sve što je bilo potrebno. Požar je pod kontrolom, a najvažnije je da nema žrtava niti štete u imovini, dodao je Vasić.

Posle ogromnog napora koji su uložili svi ljudi uključeni u gašenje požara u proteklih nekoliko dana vatrena stihija je sada pod kontrolom, ali će se nadzor nastaviti nadalje, kako je i najavio načelnik Sektora za vanredne situacije.