Potpisani novi ugovori o stručnim obukama za nezaposlene

27. septembar 2016. 08:30 Društvo Pirot Plus Online

U naredna dva meseca 37 nezaposlenih lica sa evidencijie Nacionalne službe za zapošljavanje pohadjaće obuke za rad na računaru(13),kozmetičare(4),viljuškariste(6), knjigovodstvo(10) i instaliranje video nadzora (4). Cilj dodatnog stručnog usavršavanja i obuka za nezaposlene je unapredjenje znanja i veština radi ostvarivanja lakšeg pristupa tržištu rada i povećanja mogućnosti zapošljavanja.

Prisutne je najpre pozdravila Stanislava Kulidžan iz Helpa istakavši značaj ovog posla koji se i ranije uspešno realizovao.

Gradonačelnik Pirota,Vladan Vasić, je rekao da Pirot neguje dobru saradnju sa Helpom i očekuje da će ona biti nastavljena. Do sada zajedniočkom saradnjom veliki broj nezaposlenih lica uspešno je rešio ovaj značajan životni problem.

Program menadžer Helpa za jugoistočnu Srbiju, Maša Bubanj, takodje očekuje da će i ovaj „projekat“ uspešno biti realizovan i da će olakšati zapošljavanje licima učesnicima obuka.

Jelena Kostić, direktorka Filijale NSZ takodje je pozdravila prisutne poželevši im da uspešno savladaju obuku i što lakše dodju do posla.