Poslednji dan letnjeg raspusta u organizaciji MZ Barje

03. septembar 2019. 10:30 Vaš foto - za naš Pirot Pirot Plus Online

Svaki vaš mejl, poziv, zaslužuje našu punu pažnju. Nastojimo da vašu priču, pohvalu, kritiku, predloge objavimo i tako u zavisnosti od karaktera onoga što ste pisali, tražimo odgovore, rešenja ili objavljujemo pohvale .

Evo još jednog lepog primera. Deca u MZ Barje su na originalan način obeležila kraj letnjeg raspusta. Mejl je poslao čitalac našeg portala Slavoljub Ćirić

........................................................

U nedelju 1. septembra od 10h na igralištu u MZ Barje održala se skromna priredba sporta i razonode.

Glavni organizatori i inicijatori ovog dogadjaja bili su Milos Jocić (predsednik MZ Barje) i Saša Radenković , a sve uz podršku i pomoć nas komsija i prijatelja.

Iskorišćena su finansijska sredstva koja su bila planirana za našu MZ i to namenski za neki dogadjaj tog tipa.

Bilo je iznad očekivanja. Deca su unapred 'razglasila' da se skupi sto više dece tog dana. Tako je i bilo. Igrala su se dva fudbalska meča. Prvo stariji pa onda mladji.

Svim učesnicima, a i onima 'sa strane' koji su došli da pruže podršku, uručeni su skromni pokloni u vidu školske sveske i hemjiske olovke.

Pošto je dogadjaj bio baš u podne, a bila je velika vrućina, mladi učesnici su se prskali baštenskim crevom i rashladjivali.

Sve ovo je bilo lepo i zabavno, ali pored prvenstveno zabave, cilj je takodje bio i da se ukaže na nedostatke ove prilično velike travnate površine u koju se ništa bitno nije ulozilo u zadnjih 30tak godina, a koju puno dece svakodnevno posećuje.

Očigledno je da fali puno stvari. Jos drveća, klupice, reflektori, česma, itd itd. Bitno je da se od negde krene pa će valjda biti bolje. Mi ćemo, kao prve komšije, naravno pomoći sve što se može. Nadamo se da će ovo stići do nadležnih, te da će se preuzeti neki konkretni koraci po pitanju uredjenja ove parcele.