Posle Francuza i Italijana i Nemci zainteresovani za Pirot

12. septembar 2018. 15:30 Privreda Pirot Plus Online

Nemačka privredna delegacija,prema preporuci Ministarstva za privredu Republike Srbije, danas je posetila Kompaniju Tigar a.d. u Pirotu. Gosti iz Minhena, Roland Schimek i Roland Mayer, sa svojim saradnicima, u ime nekoliko nemačkih kompanija, koje su usko poslovno povezane, danas su predvodjeni menadžmentom Tigra i predstavnicima lokalne samouprave podrobno razgledali proizvodne pogone pirotskog Tigra. Nemačke privrednike, najpre, je u svom kabinetu primio gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić.

Da su gosti iz Nemačke veoma zainteresovani za proizvodni asortiman Kompanije “Tigar” a.d. dovoljno svedoči i detaljno razgledanje Fabrke “Obuća”, “Tehnička guma”, “Valjara” i “Hemijski proizvodi”.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, smatra da bi strateško partnerstvo sa Nemcima učvrstilo poziciju Tigra na evropskoj privrednoj sceni , a sam Pirot i zaposleni u Tigru dobili bi na sigurnosti i bržem privrednom razvitku.

Vladimir Ilić, generalni direktor Kompanije “Tigar” a.d. ocenjuje da je poseta namaćkih investitora od izuzetnog značaja. Videli su Kompaniju u kojoj su, uprkos poznatim finansijskim problemima, raspoloživi kapaciteti maksimalno upošljeni. Radi se u tri smene a 70 posto proizvoda završava u inostranstvu.

Utisci privrednika iz Nemačke su, kako se može čuti, impresivni. Asortiman proizvoda je raznolik i veoma zanimljiv. Potrebno je da se utisci slegnu, razmotri finansijsko stanje i onda donesu odluke o partnerstvu, izjavili su u najkraćem nemački biznismeni,Roland Schimek i Roland Mayer.