Podrška mladima iz poplavljenih područja

25. avgust 2014. 07:54 Društvo Pirot Plus Online


U okviru projekta "Mladi su zakon - Pirotski okrug", koji sprovodi Udruženje građana "Vizija" Pirot, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike, Srbije, u subotu 23. avgusta, organizovana je omaldinska volonterska akcija u Grockoj, u cilju podrške mladima u područjima pogođenim majskim poplavama.

Volonterska akcija podrazumevala je druženje mladih iz svih opština Pirotskog okruga, sa mladima iz opštine Grocka, koji su pogođeni poplavama, kao i organizovanje raznih kulturnih događaja koji su priređeni ovog vikenda. Reč je o izložbi najboljih fotografija Stare planine i celog Pirotskog kraja, autora fotografa iz Foto kluba “Fokus” iz Pirota, zatim stend-ap komedija u izvođenju Lazara Živkovića iz Babušnice koji je na duhovit način na lokalnom dijalektu prikazao naše naravi, kao i pozorišni komad “Rasprodaja snova”, koji su izveli mladi glumci teatra “Hristo Botev” iz Dimitrovgrada, u režiji Delče Gigova a po tekstu Elizabete Georgiev.

Po završetku kulturnih događaja, mladi iz Pirota su svojim vršnjacima iz Grocke uručili prigodne poklone i pomoć u vidu knjiga, i sredstava za higijenu.