Počeo upis prvaka

01. april 2019. 11:30 Društvo Pirot Plus Online

U svim osnovnim školama počeo je upis učenika u prvi zared.

Ove godine pripremni predškolski program u Pirotu završava 435 deteta, što je u odnosu na prošlu godinu tridesetak deteta više, kaže Dušan Spasić, prosvetni inspektor u Gradskoj upravi Pirot.

Upis prvaka po zakonu traje od 1. aprila do 31. maja. Ukoliko iz opravdanih razloga roditelji ne mogu da upišu dete u ovom periodu, neće biti problem da to učine i do 1. septembra, ističe Spasić.

Za razliku od grada, sve je manje dece za upis u isturenim odeljenima u seoskim sredinama, a i mnogi roditelji koji žive na selu opredeljuju se da upišu svoje dete u gradu.

Kada su u pitanju tehnološki viškovi još uvek je, prema Spasićevim rečima, rano da se prognozira hoće li ih biti i koliko, ali ne bi trebalo da bude većih problema s obzirom da otprilike isti broj dece treba da pođe u školu i završava četvrti razred.

Sve potrebne informacije za upis roditelji mogu da dobiju u željenim osnovnim školama.

Zbog radova na rekonstrukciji Osnovne škole „Sveti Sava“ deca ove škole nastavu pohađaju u Tehničkoj i Ekonomskoj školi. Upis prvaka u ovu školu obavlja se u prostorijama Tehničke škole, kod pedagoga i psihologa.