Počelo prolećno spremanje grada

23. februar 2015. 11:30 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Radnici JP “Komunalac”, radne jedinice “Gradsko zelenilo” ovih dana uveliko rade, na svim punktovima u gradu na sredjivanju drvoreda, cvetnih leja i zelenih površina. U tom smislu, u skladu sa planom i programom rada, obezbedjen je dovoljna količina sadnog materijala koji će biti upotrebljen narednih dana, izjavio je za Plus Radio i Portal Plus online Boban Tolić, direktor Komunalca

- Povoljne vremenske prilike omogućile su da radnici “Zelenila” budu veoma efikasni u obavljanju neophodnih poslova koje smo našim programom predvideli. U gradu naši radnici rade na svim punktovima gde se sredjuju zelene površine. Raspolazemo I sa dovoljno cvetnog rasada I sigurno da neće biti ni jednog punkta u gradu gde nećemo raditi I oplemeniti svaki slobodan prostor, s obzirom da je u planu da se u ovom periodu posadi 3.000 sadnica cvetnog rasada - kaže Tolić.

U toku je uredjenje Paka kod Kalea, a u planu je da uredimo i prostor oko Zatvorenog bazena, ističe direktor Tolić.

- Ono što nas očekuje do početka aprila je sprovodjenje javnog poziva za nabavku novih kontejnera koji će biti postavljeni na području grada, kaže Tolić.