Pobeda za titulu prvaka, Nišlije nemoćne u derbiju VIDEO

09. mart 2013. 21:29 Sport Pirot Plus Online

Pirot -Niš 88:68 ( 29:19), (2o:13), (19:16), (2o:2o)

Pirot: Stefan Stanisavljević 3 (2:1), Nikolić, Vladislav Stanisavljević 2o ( 1:8, 2 trojke), Čolić, Dušan Filiupović’ 18 (6 trojke), Dujković 7 (1:1), Todorović 3, Milovanović 14 ( 4:4, 2 trojke), Djordjević, Grujić 4, Mladenović 2, Stojanović 17 ( 3 trojke )

Velika i izuzetno značajna pobeda košarkaša Pirota. Derbi je odigran u izuzetnoj atmosferi pred prepunim gledalištem Hale Kej. Nišlije su nadigrane u svim elementima košarkaške igre. U pojedinim trenucima delovali su nemoćno, iako su drugi na tabeliu i do ove utakmice bili klandidat za prvo mesto.

Ekipa trenera Zorana Petrovića povela je na otvaranju meča sa 17:2, agresivnom igrom u odbrani i brzim kontranapadima na koje Nišlije nisu znale da odgovore. Pirotski tim imao je nekoliko posebno raspoloženih igrača, Dušan Filipović, Vladislav Stanisavljević i Miodrag stojanović, kojima su asistirali veoma dobri Miloš Milovanović, Stefan Stanisavljević, Grujić, posebno u odbrani.

Trener Zoran Petrović kaže da je pobeda u derbiju od izuzetnog značaja, ali treba sačekati kraj prvensdtva.

Branislav kostić, predsednik Kluba oduševljen je igrom svojih košarkaša, atmosferom u gledalištu. On očekuje da njegov tim sačuva prvu poziciju do kraja prvenstva.

Dušan Filipović odigrao je najbolji meč u dresu Pirota. Postigao je fenomenalnih šest trojki što je uticalo na igru niškog tima

Kapiten Miodrag Stojanović kaže da su se u timu nadali pobedi. Pobeda u derbiju rezultat je dobrog treninga, atmosfere medju igračima i taktičkih zamisli trenera Petrovića