Vesti iz Doma kulture: Plesači pokupili brojne nagrade na takmičenju u Beogradu, Hor nastupio u Parohijskom domu

19. maj 2019. 14:30 Kultura Pirot Plus Online

Jedno od najvećih takmičenja u savremenoj igri na kojem su učestvovali plesači iz cele Srbije održano je 18. maja u Kombank dvorani u Beogradu. Plesači iz plesne škole Doma kulture Pirot učestvovali su sa šest koreografija u kategorijama jazz ballet, open dance, hip hop i street dance.

Plesači od 8 do 16 godina ostvarili su zapažene rezultate kako u solo i duo izvedbama tako i u grupnim i formacijskim plesovima.

Draginja Kostadinović u kategoriji solo mini jazz ballet osvojila je 3. mesto sa koreografijom Tijane Ćirić.

Mila Manić u kategoriji solo juniors jazz ballet osvojila je 3. mesto u koreografiji Anđele Hristov, a u istoj konkurenciji Teodora Madic zauzela je 2. mesto u koreografiji Tijane Ćirić.

Vladana Blagojevic i Tanja Denčić osvojile su 1. mesto i zlatnu medalju sa hip hop koreografijom Ivane Ignjatović.

Najzapaženije bile su koreografije sa kojima su plesači iz Doma kulture osvojili dva pehara i zlatne medalje u konkurenciji open juniors i street dance kids.


  • Posebno se radujem što su ovi rezultati pokazatelji naše dobro postavljene osnovne škole plesa. Na ovom takmičenju učestvovali su i polaznici naše škole koji vežbaju svega osam meseci i ovi pehari i medalje dodatno su nas motivisali da nastavimo sa radom i držimo se postavljenih principa. Velika podrška kolektiva Doma kulture, direktora Miška Ćirića, kostimografa Milice Jovanović kao i samih roditelja ove divne dece doprinela je da nas stručni žiri poput Milice Cerović, primeti i nagradi, rekla je Tijana Ćirić, koreograf Doma kulture.


Tijana Ćirić je najavila da će plesači Doma kulture u petak, 24.maja, od 19 časova imati koncert u sali Doma kulture.

Ovog vikenda je i Hor Doma kulture sa dirigenticom Anitom Nikolić održao koncert u Parohijskom domu Hrama Svetog Save.