Pirotski Vodovod nastavlja da radi. Ruzmarina, Berilovački put, Poljska Ržana, Izvor.... Uskoro gotova Crpna stanica, a potom "napad" na Postrojenje

13. maj 2019. 14:07 Gradska hronika Pirot Plus Online

Danas smo obišli radove na zameni vodovodnoe mreže u ulici Berilovački put, u naselju Djeram. Radovi su počeli pre par dana. U ovoj ulici, kao i u ulici Ruzmarina biće kompletno zamenjena vodovodna mreža počev od glavnog voda, do kućnih priključaka.

Zoran Nikolić, direktor Vodovoda, sa kojim smo dogovorili razgovor "na licu mesta", rekao je tom prilikom da je ovo još jedna investicija Vodovoda u vrednosti od oko 6 miliona dinara i da će i ovde, kao i u ulici Ruzmarina, biti zamenjeno oko 1000 metara mreže.

Prema Nikolićevim rečima, po završetku ovih počeće radovi na zameni vodovodne mreže u Poljskoj Ržani, krak prema Trnjani, a do početka juna očekuje se završetak "grubih" radova na rekonstrukciji Crpne stanice Berilovac.

Iskoristili smo priliku da pitamo direktora Nikolića kako napreduje projekat Fabrike za prečišćavanje otpadnih voda. Bili smo prijatno iznenadjeni kada smo čuli da ima nekih pozitivnih pomaka.

Ekipe Javnog preduzeća za planiranje i uredjenje asfaltiraće ulice u kojima je zamenjena vodovodna mreža.