Pirotski “Komunalac” dobio prvu bitku sa snegom

17. decembar 2018. 13:00 Gradska hronika Pirot Plus Online

Prve ozbiljnije snežne padavine koje su pred kraj ove godine zahvatile selu Srbiju nisu zaobišle ni Pirot. Javno preduzeće “Komunalac”, koje je prema skupštinskoj odluci zaduženo za održavanje puteva u zimskom periodu, intervenisalo je juče na oba prioriteta, u gradu i lokalnim putevima. Sneg je blagovremeno uklonjen sa kolovoza tako da su svi putevi prohodni. Ukupno je bačeno oko 11 tona soli i utrošeno ko 400 litara kalcijum i magnezijum hlorida. Prema rečima direktora Komunalca, Bobana Tolića, ljudstvo u gradu je radilo do 22 časa, a dobra saradnja sa lokalnim preduzećima kao podizvodjačima dala je dobre rezultate na održavanju puteva i prema najudaljenijim selima.

Raspoloživa mehanizacija i radnici Komunalca su od samog jutra bili na terenu. S obzirom da se nije moglo prognotzirati do kada će sneg padati bilo je nedoumice kada početi sa intervencijom kaže, pored ostalog, Tolić.

Radnici komunalca juče su od ranog jutra bili na najprometnijim mestima u gradu. Sneg je uklanjan sa trotoara i trgova. Ostaje primedba, rekao je direktor Komunalca, Boban Tolić, da pojedini vlasnici lokala i radnji ispred svojih prostorija nisu uklanjali sneg.

Putevi prema najudaljenijim selima su juče,takodje, blagovremeno tretirani, a tokom prepodneva danas završeni su pojedini putni pravci na kojima se juče nije radilo. Direktor „Komunalca“ , Boban Tolić, ističe veoma dobru saradnju sa podizvođačima radova.

Na zalihama JP"Komunalac" Pirot trenutno ima oko 100 tona soli i 200 kubika rizle. Tokom prošle zime potrošeno je oko 60 tona soli za intervencije u gradu.