Pirotski fudbaleri u najboljoj igri ovog leta napunili mrežu Jagodine i poručili: Prva ligo, računaj na nas !

20. jul 2019. 11:24 Sport Pirot Plus Online

Trening utakmica (4)

Jagodina : Jagodina – Radnički 1:4 (1:2)

Cvetanović,(Koković)Vlajković, Dojkić,Marković, Mančić,(Kamenović) Pobulić, (Kostić) Spasojević (Petrov), Milenković (Radičević)Spasić,(Manić) Bajić, (Muhamed)Kostas (Mirković)

Strelci: Spasić, Vlajković, Bajić i Petrov

Koković, Petrov, Radičević, Radivojević, Manić, Mirković, Kostić, kamenović

Za ljude od iskustva, za one koji prate fudbal i imaju dobre procene, na treningu u petak moglo je da se vidi, da je forma pirotskih fudblera u uzlaznoj putnji i da će novi prvoligaš već protov Jagodine to i pokazati.

Marko Vidojević sa saradnicima je strpljivo "gradio" ovaj tim, tražio fudblere za pozicije koje su potrebne. Kroz njegovo "sito" prošli su svi oni koji su došli u Pirot sa željom da pokažu svoje vrednosti. Već juče na treningu, u igri na skraćenom postoru, videlo se da "pršti" na sve strane, da su naporni treninzi prošlost i da već daju rezultate. Da ne preteram, ali bili smo sigurni da će Markovi izabranici u izuzetnim uslovima na Stadionu Jagodine, odigrati dobro i da će to biti novi zalog da verujemo da će biti još bolje! To uvek može i mora!

Da se forma polako "doteruje" videlo se već u devetom minutu. Piroćanci su veoma brzo postigli gol. Pati Spasić je u svom stilu, primivši "dubinsku" loptu , "uleteo" u šesnaesterac, kada je golman krenuo u susret, Spasić je podigao loptu, lobovao ga i zatresao mrežu.

Imali su fudbaleri Marka Vidojevića još nekoliko prilika (Spasić, Bajić), delovali organizovanije i pipremljenije od Jagodinaca. Trener Jagodine, popularni "Piskavac" Stamenković je opravdao nadimak, čuo se veoma često negodujući na svoje igrače, a povremeno i na odluke sudije.

Arbitar je, valjda i pod tim pritiskom, "odobrovoljio" Stamenkovića, dosudjujući nepostojeći penal u 28. minutu koji su domaći iskoristili. Cvetanović je "pročitao" na koju će stranu lopta biti upućena, odbio je kratko, ali je domaći fudbaler iz drugog pokušaja uspeo da zatrese mrežu.

Nije bilo potrebno mnogo vremena, tim Marka Vidojevića još jednom je relizovao bolju igru. Vlajković je snažno šutirao, neko od domaćih igrača je loše postavio nogu i lopta je zavšila u mreži – 1:2.

Prvih petnaestak minuta drugog poluvremena Marko Vidojević nije menjao startnu jedanaestoricu. Razlika u kvalitetu i u nastavku bila je očigledna. Prvoligaš je igrao organizovanije, veoma zrelo, stvarao povoljne prilike. Pobulić je u 56. minutu mogao da poveća prednost, ali je golman odbranio.

Novajlija u ekipi Radničkog centarfor Bajić, opravdao je zbog čega se Vidojević odlučio da ga dovede u Pirot. U 58. minutu, dobra kombinacija sa Spasićem, Bajić se odlično snašao u situaciji u kojoj se često pogadja golman, precizno je šutirao i povećao na 3:1.

Do kraja utakmice priliku su dobili svi igrači sa klupe, osim Radivojevića, medjutim odnos snaga se nije menjao. S obzirom na stav trenera "belih" da nema prve i druge ekipe, da svi konkurišu za tim, momci koji su kasnije ušli u igru potvrdili su stav šefa Stručnog štaba. Igrali su veoma dobro! Mladi, talentovani Kostić. Milutinović je imao dobru priliku posle prodora po levoj strani, bilo je još nekoliko dobrih akcija Piroćanaca , ali je odbrana uspevala da zaustavi napade.

Konačan rezultat utakmice, to je ujedno i pravi, realan odnos kvaliteta, postigao je Davor Petrov. Onako kako on zna da pošalje "bombu" reagovao je na povratnu loptu i sa 16 metara zatresao mrežu za 1:4.

Marka Vidojevića smo čuli posle utakmice. Pravi crnogorski zet! Zna ono Njegoševo "u pobedi se ne vaznesi…". Govorio je bez naglašenog raspoloženja.

- Da, bilo je dobro. Delovali smo kao tim, momci su "rasli" iz treninga u trening i dočekao sam ih. Ovo danas, bilo je dobro od prvog do poslednjeg minuta. Dali smo četiri, realizovali deo prilika, imali smo ih još. Teren, uslovi na ovom Stadionu nam odgovaraju. Isti su kao naši, kada je teren u pitanju. Svi koji su ušli u igru razumeli su šta im valja činiti. Dali su puni udeo, znam da mogu još više. Radivojević nije ulazio, rovit je, žali se na povredu. Baje, valjda se tako zove fudbler koga nam je Napredak ponudio je intresantan, mlad igrač, bonus. Videćemo! U trening utakmicama uvek mi je igra ispred rezutata. Sada je "leglo" i jedno i drugo. Nećemo da podižemo tenziju, ćutimo i radimo. Tek ćemo "kazati" ono što možemo! Imamo još dve utakmice ! Zadovoljan sam. Čekamo Tolića, Strahinju Petrovića, Šuljagića. Konkurencija je zdrava. Rad i konkurencija u ekipi, zalaganje , sve to, trebalo bi da podigne još više nivo igre, završio je razgovor Marko Vidojević, žurio je u autobus!

P.S.


Nešto kasnije, javio nam se Ivan Džunić, sa kojim smo bili u kontaktu tokom utakmice i koji nam je slao informacije i fotigrafije. Obećao nam je informaciju. Mladi fudbaler koga je Napredak Kruševac ponudio, zove se Abdu Fajej. Rodjen je u Gambiji.