Pirot u srcu darova prirode: Pogled sa Kozjeg kamena!

05. februar 2018. 11:30 Darovi prirode Pirot Plus Online

Mi Piroćanci, noseći u sebi neizmernu ljubav prema gradu koji svakim danom doseže nove vrednosti, veoma često tragamo za novim, sve novijim čarima koje nam leže u srcu i kojima smo sve ponosniji.

Pirot se probio medju gradove ne samo u Srbiji koji ima kvalitete koje bi mnogi poželeli .

U svakodnevnom radu, pratimo brojne aktivnosti koje doprinose da Pirot žuri u budućnost. Naš Portal i Radio prepuni su informacija!

Od danas ćemo imati rubriku sa ovim nazivom koja će slikom sa lica mesta pričati još jednu lepu priču o gradu koji ima plodnu kotlinu, reku i brdo u centru grada, sneg na 15 minuta od centra, planinu pravu divu koja je još uvek ,,neosvojiva,, i koja po svojim čarima koje krije , jedinstvena i nalpeša.

Naš saradnik Nikola Spasić nema dronove, skupe aparate , ali ima ljubav prema prirodi i svakog vikenda pohodi lepote našeg kraja. Na našem Portalu imaće rubriku kojom ćemo se ponositi.

Ukoliko ste raspoloženi i imate foto priče iz naše okoline, javite se da uživamo zajedno.

Prošle nedelje Nikola je sa prijateljima pešačio do Kozjeg kamena. Evo njegovih fotografija i tekstualnih objašnjenja.

Put do vidikovca Kozji kamen. Put kreće na oko 1km od Planinarskog doma, početak staze je dobro obeležen. Usput postoje putokazi, kao i mesta za odmor sa stolovima i klupama. Ukupna dužina staze je 3.6km i uspon nije veliki, tako da je pogodan za sve koji vole šetnju i kompletan put Pirot-Kozji kamen-Pirot može da se pređe za jedno prepodne.

Pogled sa vidikovca. Pored jezera, puca pogled i na glavni venac Stare planine i vide se najviši vrhovi (Babin zub, Midžor, 3 čuke...). Takođe se lepo vidi i Pakleštica, Belski most, Gostuški zaliv i put ka Gostuši i bukvalno celo jezero, od početka kod Pakleštice, pa do kraja kod brane.

Panorama, ovako izgleda kompletan pogled sa Kozjeg kamena.

Na samom vidikovcu postoji letnjikovac, tj. sto sa klupicama i suncobranom, a u blizini još jedan sto sa klupicama