Piroćanci idu u Zemun po "brejk"! Vratio se Mukanović, Rašić, Mitić i Djurdjević, potpuno spremni, mladi Djordjević zna kako protiv bivše ekipe !

07. decembar 2018. 08:10 Sport Pirot Plus Online

Druga liga

11.kolo

Zemun: Zemun Fitofarmacija – KK Pirot

subota, 8.decembar , 19,15 h

Mnogo toga je ovih dana drugačije u KK Pirot. Posle poraza u Hali Kej, upaljeno je crveno svetlo. Prvi potez bilo je dovodjenje, ili povratak Sanela Mukanovića, koji je u Pirotu ostavio dubok trag, bio kapiten ekipe i medju najboljim igračima. Mukanović je sinoć bio na treningu, danas pre podne je na lekarskim pregledima, a večeras će raditi sa svojim klupskim drugovima. Za igru su potpuno spremni Lazar Rašić i Nemanja Mitić koji su neoporavljeni igrali prošlu utakmicu, a Nikoli Djurdjeviću su lekari dozvolili, posle povrede ruke, da može da igra. Mladi Dimitrije Djordjević je pokazao da se na njega najozbiljnije može da računa.

Sve ovo, uz analizu, razgovore, čini se, da je vratilo neophodnu atmosferu za dalje igre.

Detalji sa večerašnjeg treninga košarkaša Pirota

Marko Spasić, trener naše ekipe upravo je ponovio to što smo stekli kao utisak. Dakle, prošla utakmica je analizirana, "svedeni su računi" i Pirot , jači, snažniji, kompletniji, spremniji odlazi u Zemun na meč sa ekipom koja igra u promenljivoj formi i ima isti odnos pobeda i poraza kao Pirot.

Nemanja Mitić je potpuno spreman za dalje okršaje. Ovaj momak, koji je ponajbolji u odbranbenim zadacima, očekuje tešku utakmicu u Zemunu, ali veruje da, ukoliko se popravi igra u odbrani da naš tim ima šanse.

Posebnu pažnju ovih dana skrenuo je mladi Dimitrije Djordjević. Jedan od retkih pirotskih košarkaša mladje generacije koji je skrenuo pažnju na sebe je u septembru otišao u Beograd. Upisao fakultet i igrao za juniorsku selekciju Zemuna, a potom i za prvi tim. Prema njegovim rečima, odlučio je da se vrati u Pirot, da pojača rad i stavi sebe na proveru, koliko može da pruži u košarci. Mi smatramo da je na dobrom putu.

Sanel Mukanović je teška srca napustio Novi Pazar, Klub gde je doprineo plasman u Kvalitetnu ligu Srbije. Medjutim, povratak u Pirot, gde je takodje bio izuzetno poštovan znači mu novi ljudski i sportski izazov.

11.kolo

Rezultati

Sledeće kolo