Piroćanac Uroš Mijalković po treći put prvak Srbije

17. mart 2019. 17:00 Sport Pirot Plus Online

U Čačku je danas u hali Mladost u Atenici održano Prvenstvo države u karateu u svim kategorijama. U veoma jakoj konkurenciji u kategoriji do -84kg Uroš Mijalković je posle četiri veoma teške i kvalitetne borbe uspeo da po treći put osvojio titulu prvaka. Naš šampion je u prvom kolu pobedio Makitana, Dinamo Pančevo, u drugom Todorovića, Kolubara-Lazarevac.

U polufinalu i finalu Uroša Mijalkovića čekala su dva izuzetna takmičara učesnika i osvajača medalja na svetskim prvenstvima. Mijalković je u polufinalu "oborio" Dejana Cvrkotu jednog od najboljih srpskih karatista. Finalni meč protiv još jednog reprezentativca, Brežančića podigao je gledaoce na noge.

Nenad Đorđević još uvek uzbuđen rekao nam je da skoro nije video takav meč.

"Zamislite u kratkom vremenskom periodu naš Uroš je imao mečeve protiv svetskih takmičara. Još uvek umoran od borbe sa Cvrkutom usledila je neviđena borba sa Brežančićem. Uroš je u toj borbi pokazao vrhunske kvalitete i ovakvim kvalitetom sigurno bi se našao u svetskom vrhu. Ja sam ponosan na ono što je Uroš Mijalković uradio", završio je Nenas Đorđević

*Foto Uroš Mijalković