Peta "Banicijada" okupila sto učesnika; Valentina Vukadinović i Irena Pejčić napravile najbolje banice

11. mart 2018. 15:55 Društvo Pirot Plus Online

U naselju Novi Zavoj održana je peta “Banicijada” povodom 55. godina od potopa sela Zavoj. Ova manifestacija je svake godine sve masovnija, a Organizacioni odbor je ove godine odlučio da učestvuje 100 učesnika.

Tročlani žiri, u sastavu Milan Popović predsednik Skupštine Grada, Aleksandar Mančić profesor Mlekarske škole i Bratislav Zlatkov direktor Turističke organizacije Pirot, birao je najbolju banicu. U međuvremenu održan je i prigodan kulturno-umetnički program.

Učesnice kažu da nije teško napraviti banicu, jedino što je potrebno je dobra volja.

Pozdravljajući sve prisutne manifestaciju je otvorio predsednik MZ Novi Zavoj, Zoran Pejčić.

Gradonačelnik Vladan Vasić čestitao je ovom prilikom svim mesnim zajednicama u gradu koje kroz različite manifestacije okupljaju ljude. Lokalna samouprava uvek podržava ovakve manifestacije i to će činiti ubuduće, istakao je Vasić.

U okviru programa Vojislav Minić, koji piše o potopu sela Zavoj, pročitao je jednu od svojih priča vezanih za ovaj događaj.

Posle degustacije žiri je doneo odluku. Kažu da im nije bilo lako jer su sve banice jako dobre. Odlučili su da nagrade pet slanih i pet slatkih banica. Među učesnicima bilo je i desetoro dece, pa je žiri i u kategoriji najmlađih dodelio tri nagrade.

Na ovogodišnjoj "Banicijadi" prvo meste dele Valentina Vukadinović i Irena Pejčić.