Penzioneri iz okoline Beograda oduševljeni pirotskim krajem; Pirot dobija novo udruženje penzionera „Stara planina“

15. jun 2019. 23:00 Društvo Pirot Plus Online

Nekoliko penzionera iz Pirota pokrenulo je inicijativu za osnivanje nezavisnog udruženja penzionera koje su nazvali „Stara planina“. Procedura oko registrovanja udruženja je u toku, ali ovi ljudi, koji su se za sada okupili oko ove ideje, već su organizovali prvu aktivnost.

U petak, 14. juna, Pirot su posetila dva udruženja penzionera iz okoline Beograda, jedno iz Jakova, drugo iz Surčina. Jedan od pokretača ove ideje i budući predsednik Udruženja penzionera „Stara planina“, Dragan Dimitrov kaže da se sa predsednikom Udruženja iz Surčina upoznao u Vrnjačkoj Banji i odlučio da ih, kada se ukaže prva prilika, pozove na druženje u Pirotu. Ovo je tek početak rada, napravljen je potencijalni odbor novog udruženja koje će se dalje razvijati, istakao je Dimitrov.

Gosti iz Jakova i Surčina imali su priliku da obiđu Staru planinu, selo Temska, a kasnije se druženje uz muziku nastavilo u restoranu.

Verica Đurčić, predsednica Udruženja penzionera „Veselo srce“ iz Jakova imala je samo reči hvale za domaćine i pozitivne impresije posle obilaska planinskih predela u pirotskom kraju.

Ovo potencijalno udruženje penzionera „Stara planina“ za sada broji malo članova, ali već ima plan aktivnosti koji će realizovati u narednom periodu, a ostala udruženja penzionera u gradu su voljna da sarađuju sa njima.

Dragan Dimitrov smatra da je ljudima, koji su zdravi u penziji, potrebno dodatno angažovanje i zabavni program kroz sportske i kulturne aktivnosti, ali i kroz domaće radinosti. Svi zainteresovani penzioneri mogu da mu se jave i priključe udruženju.

Dragan Dimitrov 066-371-254.