Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 09.10.2019. | objavio Plusonline

0

Stvaralaštvo akademskog slikara, Petra Đorđevića-“ 50 godina slikarskih varijacija”

U Galeriji “Čedomir Krstić”, sinoć je, u prisustvu izuzetno velikog broja ljubitelja lokovne umetnosti, otvorena izložba akademskog slikara, Petra Djordjevića, pod nazivom “50 godina slikarskih varijacija”.

Petar Đorđević je rođen 1943. Godine u Pirotu. Umetničku školu je završio u Nišu da bi akademiju likovnih umetnosti i postiplomske studije završio u Beogradu 1969. godine u klasi profesorke Ljubice Sokić. Član je ULUSA od 1970. Prvi put je izlagao 1966. Godine u Beogradu a za vreme svog četvorogodišnjeg boravka u Parizu izlagao je na prestižnom Majskom salonu sa Pikasom.

Izložbu je otvorila, govoreći o radu i delima Petra Đorđevića, likovna umetnica i autor kataloga o izložbi, Dragana Dragutinović. Pored ostalog je rekla da je reč o izuzetnom umetniku, pedagogu i jednom od najboljih slikara koji je mnogim mladim umetnicima bio i ostao uzor.

Zahvaljujući svojoj mladoj kolegenici na uvodnim rečima brojnim posetiocima obratio se i slikar, Petar Đorđević.

Da još jednom podsetimo izložba će biti otvorena naredne dve nedelje.

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline