Pati, Mita i Toti!!

07. decembar 2019. 15:07 Sport Pirot Plus Online

Pre neki dan završeno je "pola ipo" prvenstvo Prve lige. Naš Radnički, kao povratnik, u ovako jakoj konkurenciji, ostvario je dobar rezultat. Marko Vidojević bio je trener Radničkog u 12 utakmica. Bilans 5 pobeda, 4 poraza i 3 nerešena rezultata.


Dejan Čelar vodio je Radnički u 8 mečeva, "beli" su pobedili 4 utakmice i imali po 2 poraza i remija. Interesantno da je Radnički u šest utakmica igrao nerešeno istim rezultatom – 1:1. Naš tim je završio ovaj deo borbe za bodove na veoma dobrom sedmom mestu. Sa 33 boda.


U četvrtak su fudbaleri imali zajednički ručak sa rukovodstvom i Stručnim štabom i time simbolično okončali nikad duži deo prvenstvo – 23 utakmice !


Čudno da nije bilo završne Konferencije za novinare, da se predsednik i trener nisu obratili novinarima, makar i pre zajedničkog ručka, ispred restorana.


Raniji predsednici drugačije su ovo radili.


......................................................


Pati i Mita

Na poslednjim utakmicama Radničkog, u Pirotu i na gostovanjima, vidjeni su menadžeri. Znalo se da se prate igre Miloša Spasića i Dimitrija Pobulića. Ništa čudno. Pominjana su još neka imena, ali za Patija i Mitu, s obzirom na igre, golove, bilo je najviše zainteresivanih!


Sigurno da je dobro da neki pirotski fudbaler, posle toliko vremena, bude na meti domaćih i inostranih klubova. Miloš Spasić je več poduže "na oku" menadžera. Utakmice u Prvoj ligi odigrao je dobro i nekako je bilo očekivano da napreduje.


S obzirom na iskustvo u ranijim slučajevima kada su fudbaleri Radničkog odlazili bud zašto, s obzirom na ubedjivanja, kuknjavu roditelja i intervencije nekih "odozgo" da se nadamo da neće biti tako. Ozbiljni, dobro organizovani klubovi, u ovakvim situacijama, objave da su zainteresovani ti i ti klubovi, da je Klub, s obzirom da je Miloš Spasić ponikao u Radničkom, da ima ugovor, slobodan pod uslovom da zainteresovani klub uplati obeštećenje u tom i tom iznosu!


Neki u Radničkom očigledno da "nisu odavde," da u njihovoj "Tunguziji" to može "preko kolena". A koga zna , kakva je sve praksa bila ranije, ( slučaj Kamenović i još neki talentovani klinci, na primer) nisu strane i drugačije kombinacije. Zna se sigurno, da je naš klub od Nikole Djurdjića prošao dobro. Za druge se malo zna !


Slično, ali nešto drugačije je sa Dimitrijem Pobulićem. Ovaj odlični fudbaler je u Pirotu posebno skrenuo pažnju. Niko ne zna pod kojim uslovima je došao u Pirot, tek, njegov odlazak trebalo bi ne samo da pokrije troškove, već i da Radnički prihoduje. I o tome se za sada ćuti !


......................................................


Toti !


Treća, ili prva priča. U matični, se iz niškog superligaša Radničkog, vratio Andrija Apostolović. Popularni Toti je krenuo dobro, odigrao kod Rastavca veliki broj utakmica. Bio starter! I onda je obnovio povredu. Ustupljen je pirotskom Radničkom, počeo da trenira i ... stao! Lekari su konstatovali da je neophodna operacija. Ukršteni ligamenti su , navodno, u pitanju!


Iskreno, ne znam gde je Toti trenutno. Mogu samo da pretpostavim da ovom mladom sportisti nije lako. Izgleda da ćute i u niškom i pirotskom Radničkom. Da li su troškovi operacije u pitanju, tek niko se ne oglašava.


Pitao sam danas Dejana Čelara, nije imao odgovor. Siguran sam, da bi Toti značio mnogo i jednom i drugom timu. Siguran sam takodje, da su se svi ogrešili o njega i da ovom momku, kome je fudbal profesija, na ovakav način karijera ugrožena.


Sada kada se priča uveliko o Patiju i Miti, zaboravlja se da je u Pirotu fudbaler istih, ako ne i boljih fudbalskih vrednosti.


Kako dalje?

Bilo bi dobro da se ovaj i ovakav Radnički (u kojem se još uvek ne zna ko je ko, kada će biti održana Skupština, izabran Upravni odbor, zvanično imenovan sportski direktor) konačno prestroji, da dodju ljudi koji umeju da razmišljaju na drugačiji način i tako omoguće da ovaj Klub ugledne tradicije, krene da radi mnogo ozbiljnije, profesionalno!


Time bi Dejan Čelar i fudbaleri od 15. januara kada se okupe znali kako će dalje, sa kakvim ambicijama će se igrati i kakvi su ciljevi postavljeni.


Ovako, Pati, Toti i Mita, samo su novi primeri, stare, užasne prakse !


Foto Andrija Apostolović screenshot link