Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 26.11.2018. | objavio Plusonline

0

Održana debata o utvrđivanju tema od javnog interesa za Grad Pirot

U sali Skupštine grada danas je održana javna debata o utvrđivanju tema od javnog interesa za Grad Pirot, koja će poslužiti u definisanju potreba budžetskog sufinansiranja medijskih sadržaja u javnom informisanju.

Na debati su učestvovali predstavnici Nezavisnog udruženja novinara Srbije NUNS koji su u realizaciji svog projekta “Mehanizam utvrđivanja javnog interesa na lokalnom nivou” izabrali Pirot za lokalnu samoupravu koja će definisati model utvrđivanja javnog interesa i time biti primer dobre prakse za druge opštine i gradove u Srbiji. Pored predstavnika NUNS-a i Gradske uprave Pirot debati su prisustvovali i predstavnici svih medijskih kuća u gradu, brojnih ustanova, organizacija i udruženja.

Ispred lokalne samouprave prisutne je pozdravio Bojan Ranđelović, pomoćnik gradonačelnika ističući da je jedno od osnovnih ljudskih prava pravo na slobodno izražavanje i informisanje putem medija i da su slobodni mediji osnov za razvoj stabilne demokratije. Ovom prilikom Ranđelović je naveo šta je Grad Pirot učinio u dosadašnjem periodu shvatajući značaj lokalnih medija.

Prema njegovim rečima 2008. godine počelo je sufinansiranje lokalnih medija, 2010. godine je raspisan konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja, a 2014. godine shvaćen je značaj elektronskih medija i počelo sufinansiranje portala.

Za 2018. godinu Grad Pirot je izdvojio 24 miliona dinara za sufinansiranje ukupno 17 projekata.

Svetozar Raković, generalni sekretar NUNS-a, zahvalio je Gradskoj upravi Pirota što je prepoznala važnost ovog projekta kako bi preciznije, u javnom interesu građana Pirota, sa svim ustanovama koje se brinu o društvenim oblastima života konkretizovali teme koje su najvažnije za građane Pirota i koje će biti obuhvaćene konkursom Grada za 2019. godinu. Raković kaže da je planirano da na sledećoj debati, koja će biti idućeg meseca, definišu spisak konkretnih tema.

Tagovi: , , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline