Nišlije, posle boljeg izvodjenja penala, pobedile Piroćance i osvojile prvo mesto na Turniru u Dimitrovgradu!VIDEO

14. jul 2016. 11:00 Sport Pirot Plus Online

Saša Vasov, jedan od najboljih dimitrovgradskih fudbalera u istoriji, bio je pokretač ideje o organizaciji Humanitarnog turnira četvorice koji je danas, u sredu, 13. jula odigran u Dimitrovgradu. Sredstva priikupljena od gledalaca koji su dolazeći na Stadion u kutiju postavljenu na ulazu, dobrovoljno davali novac, namenjena su za izgradnju Dečjeg odeljenja za onkologije u Nišu. Pored novca od gledalaca, obezbedjen je i odredjeni iznos od nekih privatnih preduzeća u Dimitrovgradu. Gest koji zaslužuje sve čestitkle Saši Vasovu, Fudbalskom klubu Balkanski i Sportsko-turističkom centru . Turnir je održan pod pokroviteljstvom Opštine Dimitrovgrad.

U prvoj utakmici Balkanski je poražen od kombinovanog sastava Radničkog iz Niša sa 2:0.

Ballanskli All stars igrao je u sastavu Petrović, Ćirić, S.Vasov, B.Vasov, Markov, D.Petrov, Cenić, M.Mančić (Stanojev ) Ristov ( B.vasov) , B.Ivanov, N.Ivanov.

U najkvalitetnijoj fudbalskoj predstavi fudbaleri pirotskog Radničkog savladali su , posle boljeg izvodjenja penala, sa 5:4, veoma dobru ekipu Lokomotive iz Sofije člana Druge lige, nekadašnjeg učesnika evropskih takmičenja. U regularmnom delu bilo je 0:0. Golove iz penala postigli su Ristov, M.Mančić, Bućković, Čolović i Spasić.

Trener Marjan Živković je komibinovao. U prvoj utakmici igrali su

Bulajić, Bućković, Vasić, Marković, B.Mančić,Neoričić, N.Petrov, Spasić, M.Mančić, Ristov i Čolović.

Sudio je Bojan Mitrović.


Susret za treće mesto pripao je Lokomotivi iz Sofije koja je sa 2:0 savladala domaći Balkanski.

Dimitrovgradjani su igrali u sastavu:Milčev, Ćirić , Marinkov, B.Vasov, Br.vasov, S.Vasov, Markov,D. Petrov, B.Ivanov, N.Ivanov, Georgijev (Dimitrov)

Sudio je Dušan Djordjević.

U finalu, igrali su imenjaci. Iako je bilo više prilika pred niškim golom, poništen je i pogodak Stefanu Šilji Stojanoviću, meč je završen bez golova. Arbitar Bojan Mitrović skratio je utakmicu za nekoliko minuta, zbog mraka, kako bi se izveli penali.

Nišlije su bile bolji izbodjači i pobedili sa 5:3.

Marjan Živković je izveo novu jedanaestoricu.

Kostić, Jovanović, Nikolić, Filipović, Pešić, Tolić, N.Mančić, Milić, Djurić, Stojanović, Krstić.