Nenad Djordjević: Uroš je u Tokiju, na Premijer ligi, poražen od Berata Jakupija za koga očekujem da bude svetski prvak. Izuzetan karatista!

07. septembar 2019. 10:21 Sport Pirot Plus Online

Nije moglo gore ! Ovo su bile prve reči Nenada Djordjevića, sa kojim smo se čuli odmagh posle Uroševe borbe.


- Jakupi je prototip modernog svetskog karatiste. Kada bih mogao da biram kako bi trebalo da izgleda svetski šampion, odlučio bih se za Jakupija. Nižeg rasta, brz, odlično se služi nogama, ima brze, raznovrsne udarce, kreće se munjevito. Kada sam video žreb, znaao sam da Urošu nikako ne odgovara. Uki ga je pobedio ranije na Balkanskom prvenstvu uz mnogo napora. Od tada Jakupi izuzetno napreduje, u njega se mnogo ulaže, trenira u inostranstvu. Projektovan je za prvaka sveta. Uroš je otišao u Tokio dobro pripremljen. Medjutim, njemu ovakav borac ne odgovara i sigurno da je i to uticalo na borbu.


Čuo sam Uroša, nije razočaran. Odlučio je jedan udarac nogom! Složili smo se da će neka Premijer liga da "naplati" sve ovo.


Medjutim, hoću da istaknem i ovo. Otići na Premijer ligu je izuzetan rezultat, to je kao kad Novak Djoković ode na Pariz open ili USA open.


- Borbe se održavaju u fenomenalnoj hali u Tokiju, gde će se sportisti nadmetati na Olimpijskim igrama. Jednostavno treba sve ovo doživeti, ne fascinirati se, zadržati mirnoću, koncentraciju i uz to, boriti se sa protivnikom koji vam uopšte ne odgovara. Jakupi je mali, nezgodan, brz. Hrvat Ivan Kvesić je visok 2.05 nezgodan na drugačiji način. Obojica su u deset najboljih na svetu, završio je Nenad Djordjević.Uroš se borio jutros u 7,30 h . Poražen je od Jakupija sa 4:0. U sledećoj borbi, Jakupi je u izuzetno neizvesnom meču, poražen sa 1:0 od Ivana Kvesića, koji je u trećem kolu savladao Juldaševa Daniara iz Kazahstana sa 2:1 i plasirao se u polufinale.