Nenad Djordjević: Ne znamo više od koga da tražimo pomoć. Vandali su ponovo “operisali” na pirotskom Keju!

02. april 2019. 12:00 Gradska hronika Pirot Plus Online

Tražim reči, kako bih po ko zna koji put objasnio, ako se uopšte može objašnjavati, ono što su vandali, da ne kažem nešto još gore, uradili sinoć na Keju i terenu sa veštačkom travom. Tražim reči jer, očigledno više nema moći da se ovo "razbijanje" grada, zaustavi. Neša Djordjević, direktor Sportskog centra, zvao nas je jutros rano i uznemiren rekao šta je uradjeno na igraonici na Keju i na terenu sa veštačkom travom .

Reči nisu potrebne evo slike

Polomljen stub

Zapaljena klupa

Odvaljena gornja greda

Izvadjene klupe, postavljaju se nove

Pokidana mreža, postavljena nova ukopavaju se klupe

Polomljena i odneta vrata sa terena kod Tehničke škole

Danas su zaposleni u Sportskom centru, započeli i novi posao. "Ćešljaju" terene sa veštačkom travom, a uskoro će početi i košenje trave na Keju.

"Češljanje" terena sa veštačkom travom

Pitao se Nenad Djordjević jutros šta učiniti da se ovo bestijanje huligana, vandala zaustavi. Traži rešenje, da odredi dežurstva što je teško uraditi! Neko pomenu, kao nekada "noćne straže" ili možda ove uniformisane što obezbedjuju sve moguće ustanove. Da Gradska uprava napravi Ugovor sa poznatom Agencijom i da se na Keju, u dvorištima škola, na Omladinskom stadionu, u parkovima kod Kalea, u parku kod Železničke stanice, povremeno, ili stalno dežura u "sitne sate" kada ovi mladi ljudi iskaljuju bes ili žele da pokažu svoju snagu. Nasilničku!

Tokom prepodneva sve polomljeno su radnici Sportskog centra popravili, postavili novo. Evo našeg video snimka.

Igraonica na Keju je popravljena, postavljena nova mreža, klupe i korpe za smeće .

Dokle će ovako! Pitanje je samo gde će sledeći put "napasti" i gde će polomiti ono što je vlasništvo gradjana, ono što čini ovaj grad lepšim i bogatijim ! Pitanje je i to, ko će ih sprečiti. Da li takvi postoje !