NALED: Doing Business 2020: Lakoća poslovanja u Srbiji

24. oktobar 2019. 07:00 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj NALED u saradnji sa Britanskom ambasadom, Svetskom bankom i Međunarodnom finansijskom korporacijom organizuje danas IV godišnju konferenciju DOING BUSINESS 2020. u Hotelu Crowne Plaza u Beogradu.

Da li je Srbija poboljšala uslove za poslovanje u proteklih godinu dana, šta je urađeno, a gde je trebalo pojačati reformske aktivnosti i šta su prioriteti za bolji plasman u narednim godinama, pokazaće najnovije izdanje Doing Business izveštaja Svetske banke o lakoći poslovanja.

Na skupu će govoriti potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Zajedničke grupe za Doing Business Zorana Mihajlović, Nj.E. Britanska ambasadorka u Srbiji Sian MacLeod, regionalni menadžer za centralnu i jugoistočnu Evropu IFC-a, Thomas Lubeck i predsednik Nadzornog odbora NALED-a Vladislav Cvetković.

Srbija je po uslovima lakoće poslovanja napredovala za četiri mesta na Duing biznis (Doing Business) listi Svetske banke za 2020. godinu, i zauzela 44. poziciju među 190 rangiranih zemalja sveta.

Prema izveštaju objavljenom na zvaničnom veb sajtu Svetske banke, Srbija spada među 42 svetske ekonomije koje su u periodu 2018/19. godine sprovele regulatorne reforme u tri ili više od 10 ocenjivanih oblasti unapredivši uslove lakoće poslovanja, prenosi Tanjug.