NAJNOVIJA VEST! Marko Vidojević napušta Radnički i odlazi u Grbalj, Crna Gora

07. oktobar 2019. 20:58 Sport Pirot Plus Online

Marko Vidojević, jedan od najuspešnijih trenera u novije vreme pirotskog Radničkog u utorak , 8. oktobra odlazi iz Pirota.


Vidno uzbudjen Marko me pozvao oko 17,30 minuta da razgovaramo. Nekako mi je sve to zvučalo drugačije u odnosu na dosadašnje razgovore, susrete, vidjenja. Započeo je svoj monolog!


- Odlazim! Moram! Danas sam to saopštio predsedniku Zoranu Nikoliću. Dugo smo razgovarali. Na kraju me shvatio.


Pozvao me juče Nenad Maslovar, nekada fudbaler Crvene Zvezde, sada prvi čovek FK Grbalj. Nekada sam tamo radio. U početku razgovora sa njim nisam ozbiljno razumeo šta mi valja činiti. Nisam postavljao finansijske uslove. Ono što sam tražio bilo je da mi se reši značajan porodični problem Jeste to moj privatni problem, ali, dok ne stabilizujem porodicu ne mogu dalje. Uz sve to, teško je rešavati sve obaveze i biti daleko od kuće. Dobio sam uverenje da će problem biti rešen. Da mi Nenad Maslovar to nije obećao, ostao bih u Pirotu.


- Sve što budem rekao o ovom gradu, o Radničkom, o ljudima ovde , bilo bi suvišno. Sa Vignjom i Trefom, bio sam jednom ovde i teška srca sa Vignjom otišao baš u Grbalj.


- Došao sam ponovo. Sa fudblerima smo radili vredno i napravili dobar posao. Vratili smo se u Prvu ligu. Ljudi u ovom gradu zaslužuju ovo takmičenje. Formirao sam tim, uradio prelazni rok. Nije se od nas mnogo očekivalo. Ovaj deo prvenstva smo odigrali korektno, sigurno da je moglo i bolje. Fudbal je to.


- Danas sam se pozdravio sa igračima. Kako su to divni ljudi. Vredni, vaspitani, svesni dresa koji nose. Bilo nam je teško. Meni sigurno jeste, mislim i njima.


- U utorak pre podne ću se na Konferenciji za novinare oprostiti sa Piroćancima i tokom dana krenuti u Budvu. Tamo me čekaju dvoje moje divne dece, supruga i dalje obaveze. Nosim Pirot u sebi. Nikada ga nisam i gubio. Uvek sam mislio lepo o ovom gradu i ljudima. Ostaće tako.


- Žao mi je mnogo toga. Odlazim pred derbi. Moram, u sredu me čeka tamo prvi radni dan. Ekipu će protiv Kabela, poželeo bih mu i dalje, voditi moj prvi saradnik, Milan Ćirić. Izuzetno talentovan mlad, ambiciozan stručnjak. Zna posao! Razume savremeni fudbal! Ubedjen sam da će imati dobru karijeru. Tim je sreman, postavljen je od prvog kola. Ćira može da unese i neke nove detalje. Možda i to donese uspeh protov odličnog Kabela. Verujem u to !


- Znate, posao nas trenera je "sa sedam kora" Gorak hleb. Nikada se ne zna gde ćete se probuditi. U ovom slučaju, život me primorao da donesem odluku o kojoj nisam razmišljao do pre dan, dva. Zato je i sve to tako čudno i neizvesno.


- Voleo bih da treći put dodjem, ne da dodjem, da se vratim u Pirot. Možda bi to i zaista bilo treća sreća! Ne znam . Vreme je čudo.


- Hvala svima koji ste smatrali da mogu da radim ovaj posao i da sam dostojan poštovanja. Tu smo, kako kažu Crnogorci – gledaćemo se !


Sutrašnji trening fudbalera Radničkog pred derbi u sredu sa Kabelom vodiće Milan Ćirić. Da li će Zoran Nikolić, predsednik Kluba, Dragan Tomašević , sportski direktor i Dragoslav Jocić "pod hitno" tražiti trenera ili će se osloniti na prvog saradnika Marka Vidojevića, sačekaćemo!


Marko Vidojeviću srećan put! Čeka te porodica !