Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 20.12.2018. | objavio Plusonline

0

Na tribini “Vaspitni nalozi u zajednici” potpisan ugovor o saradnji između Centra za socijalni rad, Crvenog krsta, Komunalca i Sportskog centra u Pirotu

U sali Skupštine grada održana je tribina “Vaspitni nalozi u zajednici” koju organizuju Grad Pirot, Centar za socijalni rad, Policijska uprava i Više Javno Tužilaštvo uz podršku Centra za socijalno preventivne aktivnosti Grig i Unicef-a.

Tribini su pored predstavnika navedenih institucija prisustvovali i predstavnici škola.

Ispred Gradske uprave prisutnima se obratila Milica Golubović, pomoćnik gradonačelnika za vanprivredu. Ona je istakla da je cilj projekta, u okviru kojeg se održava tribina, da se unapredi rad sa maloletnicima, izvršiocima krivičnih dela kroz realizaciju vaspitnih naloga.

O vaspitnim nalozima i pravnom okviru, kada su počinioci krivičnih dela maloletnici, govorio je Ninoslav Manić iz Višeg Javnog Tužilaštva u Pirotu.

Marija Vasić, direktorka Centra za socijalni rad, istakla je ovom prilikom da su dobrom saradnjom svih instucija koja se bave ovim problemom postigli napredak u donošenju određenih odluka koje će se ticati zaštite maloletnih lica. Centar za socijalni rad ima ulogu povezivanja svih instucija, pruža savetodavnu, psiho – socijalnu podršku i predlaže određene mere Tužilaštvu koje dalje izriče određene vaspitne naloge, rekla je Vasić.

Marjan Savić iz Policijske uprave Pirot govorio je o postupanju policije prema maloletnim licima nakon donošenja Zakona o maloletnim počiniocima krivičnih dela iz 2006. godine. Savić kaže da je taj zakon iz korena promenio postupanje policije prema maloletnm licima.

Posle zvaničnih obraćanja potpisan je sporazum o saradnji između Centra za socijalni rad i Crvenog krsta u Pirotu, JP „Komunalac“ i Sportskog centra Pirot.

Ugovor će omogućiti da se vaspitni nalozi realizuju u Sportskom centru, Crvenom krstu i Komunalcu, a koje će realizovati Centar za socijalni rad i odnosi se na društveno korisni rad maloletnih lica koja su počinila krivično delo.

Kasnije je emitovan film o vršnjačkom nasilju i otvorena diskusija.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline