Na licu mesta! Složni Piroćanci pobedili. Oportunity banka finansira adaptaciju Škole u Malom Suvodolu !

26. jul 2019. 13:30 Društvo Pirot Plus Online

Marija Branković , profesorka književnosti u isturenom odeljenju Osnovne škole Vuk Karadžić u Malom Suvodolu, jedna iz grupe inicijatora, zvala nas je pre izvesnog vremena da afirmišemo akciju Oportunity banke . Naime u konkurenciji tri škole koje je ova Banka odabrala, škola koja dobije najviše glasova dobiće odredjena sredstva za adaptaciju.

Mi smo krenuli u "akciju" Evo postova koje smo objavili

http://www.plusonline.rs/glasanje-za-skolu-u-malom-suvodolu-do-15-casova-glasajte-vrmdza-vodi-za-100-glasova/

http://www.plusonline.rs/bravo-pirocanci-pobedili-smo-oportuniti-banka-adaptira-skolu-u-malom-suvodolu/

Reagovanje na našem fejsbuku, instagramu i Portalu bilo je veliko!

Kada su Piroćanci, odnosno Mali Suvodol pobedio , dobili smo mejl, zahvalnost za učešće u akciji

Opportunity banka

Sa velikim ponosom i zadovoljstvom vašim aktivnim učešćem u glasanju za najbolji predlog za Dane brige o lokalnoj zajednici – Grupa regiona II, objavljujemo da je sa 4,480 lajkova pobedio predlog Mali Suvodol.
Osnovna škola u Malom Suvodolu - Pirot je osnovana još 1875. godine prvi put, a 1969. godine postala je izdvojeno odeljenje škole “Vuk Karadžić”. Za meštane škola je jako važna jer se u prostorijama škole, u zasebnom delu, nalazi i seoska ambulanta. Škola je u lošem stanju zbog čega se mnogi meštani odlučuju za slanje svoje dece u gradske škole. Veoma je bitno da se škola uredi kako bi deca ostajala i školovala se u svom mestu i imala pristojne uslove za to.
VELIKO HVALA svima koji su nam pomogli da izaberemo pobednika, a stanovnicima Vrmdže i njihovim navijačima koji su se lavovski borili do poslednjeg momenta i sa 4,420 lajkova se primakli jako blizu pobede želimo da uskoro i oni obnove osnovnu školu i tako svojoj deci obezbede lepše i veselije detinjstvo. Takođe puno sreće i trećeplasiranom Osniću.

....................................................................................

Sutradan smo pozvali Mariju Janković , direktorku Poslovnice u Pirotu. Dobili smo mejl . Bila je to prva informacija iz ove Banke.

Razgovarali smo o pisanoj izjavi o danima brige o lokalnoj zajednici koju OBS banka promovise i pobedi predloga za skolu u Malom Suvodolu, prenela sam kolegama iz Novog Sada koji su zaduzeni za to i dobila odgovor da sto se tice trenutnih informacija koje imamo su one koje su objavljene na postovima na FB stranici nase banke. Razgovarali smo sa direktorom skole u toku smo pregovora sta treba uraditi u skoli za iznos donacije i kad ce biti datum akcije (verovatno jako uskoro) u kojoj ce ucestvovati i nasi zaposleni u OBS-u, o cemu cemo vas blagovremeno obavestiti. Na akciji koju cemo organizovati u Malom Suvodolu prisustvovace ikolege iz marketinga kada mozete i dobiti i izjavu od njih.

Hvala jos jednom na velikoj podrsci, pomoci i interesovanju sa Vase strane,

Srdačan pozdrav

Marija Janković | Direktor poslovnice Pirot | Opportunity Bank A.D. | ul. Srpskih vladara br. 66 | 18300 Pirot, Srbija

..................................................................................

Danas smo bili u Školi. Dok smo očekivali Radeta Djordjevića, vrednog predsednika Mesne zajednice u selu, iskoristili smo vreme da na licu mesta snimimo i pokažemo vam kako Škola i dvorište izgledaju.

Rade Djordjević, mlad, kažu meštani najbolji predsednik mesne zajednice, u detalje nam je govorio o Školi. O Školi kroz vreme, do dana današnjeg.

Naravno, želeli smo da snimimo kako škola izgleda "iznutra"! Kako smo reportažu koncipirali tako da napravimo vidjenje ljudi iz sela, jer je donacija upravo tako dobijena, smatrali smo da nije bilo potrebno zvati direktora OŠ "Vuk Karadžić". Snimci enterijera bili su nam potrebni kao ilustracija. Ovo utoliko pre što nam je direktor u čudnom razgovoru, obrazlažući zašto je zabranio pomoćnom radniku da nam dozvoli snimanje , rekao da ga nismo pitali , ali i da on nije bio u toku sa predlogom i akcijom.

Razumeli smo, da ništa nismo razumeli, ali, iskreno, više od ovog odgovora nismo očekivali.

U svemu je ipak najvažnije da su Piroćanci bili složni da smo pobedili za decu iz Malog Suvodola. Kada počne adaptacija, direktor će , nadamo se, saznati sve detalje , ali i pohvaliti inicijatore .