Kraj posete istočnom kraku Кoridora 10 ministarke Mihajlović: Rešićemo sve probleme, autoput gotov na jesen

20. jul 2019. 05:12 Gradska hronika Pirot Plus Online

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović održala je danas u kampu “Кoridora Srbije“ u Beloj Palanci, završni sastanak u okviru svog boravka na istočnom kraku Кoridora 10, sa izvođačima radova i drugim učesnicima na projektu izgradnje ove deonice. Ona je istakla da će zajedničkim radom Vlade i “Кoridora Srbije“ svi problemi na deonici biti prevaziđeni i da će istočni krak biti pušten u saobraćaj na jesen.

“Imali smo određenih problema na ovoj deonici i verujem da u budućnosti nikada više nećemo imati problema sa građevinskim kompanijama koje izvode radove, kao što smo na ovoj deonici imali sa grčkim Aktorom! Ali, prevazići ćemo sve probleme i na jesen pustiti u saobraćaj istočni krak Кoridora 10 ka Bugarskoj. Hvala Кoridorima Srbije na svemu što rade kada su investicije u pitanju, nastavljamo novi investicioni ciklus u infrastrukturu gde će Кoridori biti investitor na izgradnji auto-puta Niš-Merdare-Priština“, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da očekuje da će svi lokalni putevi koji su oštećeni tokom izgradnje Кoridora 10 biti popravljeni, u skladu sa ugovorenim obavezama jer je to jako važno za građane Srbije koji žive u blizini istočnog kraka Кoridora 10.
Aleksandar Senić, direktor Sektora za izgradnju u “Кoridorima Srbije“ rekao je da je na završnom sastanku sa svim izvođačima i nadzornim organom dogovoreno šta ko treba da uradi da bi tokom jeseni u saobraćaj pustili istočni krak.

“Hvala potpredsednici Vlade Srbije Zorani Mihajlović jer nam je svojom posetom dala značajan impuls da još više i brže radimo kako bi ispunili obećanje i na jesen pustili u saobraćaj ceo auto-put od Niša do Dimitrovgrada“, rekao je Senić.

Mihajlovićeva će danas popodne razgovorati u Dimitrovgradu sa bugarskim ministarom transporta, informacionih tehnologija o komunikacija Rosenom Željazkovim o načinima kako da naši gađani i privreda prelaze granice naših država. Na kraju posete, Mihajlovićeva će lično zahvaliti svim radnicima koji rade na istočnom kraku Кoridora 10.

КABINET POTPREDSEDNICE VLADE
MINISTARSTVO GRAĐEVINARSTVA,
SAOBRAĆAJA I INFRASTRUКTURE
PRES SLUŽBA