Na Izložbi „Priroda u slici i (ne)prilici“ pirotski zet iz Bora, dr Vladan Milanović oduševio Žiri fotografijom Zavojskog jezera

13. avgust 2019. 12:16 Uncategorized Pirot Plus Online

Početkom juna u Beogradu je održana izložba na kojoj su predstavljene nagrađene fotografije sa eko foto-konkursa "Priroda u slici i (ne)prilici", kao i onih koje su prema oceni žirija takođe ostavile snažan utisak.

Jedna od fotografija, koje su po oceni žirija ostavile snažan utisak, je i fotografija Zavojskog jezera autora Vladana Milanovića, doktora stomatologije iz Bora. On je na konkurs poslao dve slike, ali je slika jezera ušla u najuži izbor i bila na izložbi u RTS galeriji, a kasnije i u Novom Sadu.

Tako se budući pirotski zet "proslavio" na najbolji način svojom tazbinom, pokazujući bogatstvo prirode pirotskog kraja.

Na konkurs Energetskog portala stiglo je 1.250 radova, a nagrađena su tri najbolja.

Tokom dvomesečnog konkursa na adresu redakcije Energetskog portala stizale su fotografije koje nisu predstavljale nužno uvek lepote netaknute prirode, već ponekad i njen poslednji vapaj za izbavljenjem iz okova industrijskog napretka. Od marta do maja autori iz svih krajeva Srbije slali su svoje radove sa očaravajućim pejzažima kao i potresnim prizorima koji svedoče o neobazrivom ponašanju čoveka.

Pristigle radove ocenjivala je komisija u sastavu: Bojan Džodan, fotograf, Stanko Kostić, fotograf, Dušan Milovanović, istoričar umetnosti, Vuk Kostić, glumac i Tamara Zjačić, zamenik urednika Energetskog portala.

Konkurs je organizovala kompanija CEEFOR iz Beograda uz podršku Radio-televizije Srbije, Ambasade Finske i Agencije za zaštitu životne sredine.