Na inicijativu Darka Marića, trener prvog tima Goran Lazarević, inače, specijalista za rad sa mladjim selekcijama, okupio danas na treningu najtalentovanije mlade fudbalere Radničkog. Da li je to najava veće brige za mladje selekcije Klubu!?

30. oktobar 2017. 10:30 Sport Pirot Plus Online

Kada se radi nešto što je dobro, kada se radi nešto što se dugo čekalo u istoriji ovog Kluba, onda ni hladan vetar, ,,zubato sunce,, i sneg na Basarskom kamenu nisu smetali.

Desetak najtalentovanijih mladih fudbalera Radničkog od petlića do kadeta, na inicijativu Darka Marića, menadžera FIFE, čoveka koji je organizovao boravak Kineza u Pirotu, okupljeni i izdvojeni ne samo po talentu, već i da budu poruka da ubuduće mora sa decom drugačije.

Pre treninga ,,ukrao,, sam pet minuta Goranu Lazareviću, da čujem njegovo razmišljanje, jer bi ovo što se danas dogadja moglo da bude prekretnica,( ili tako želim), kada je u pitanju odnos prema mladjim selekcijama u Radničkom. Pripremajući se za razgovor napravio sam spisak fudbalera koji su prošli ,,kroz ruke,, Gorana Lazarevića. Sve ih je trenirao i svi su ponikli u OFK Beogradu: Krstičić, Rodić, Milić svi sada u Zvezdi, Jankovic, Antonov sada Partizan, Gajić Ignjovski, Kolarov, Ivanović, Zdjelar reprezentativci.

Kada smo izašli usledio je naravno najpre zajednički snimak naših fudbalera, sa kineskim i trenerima mladjih selekcija u Radničkom.

Dobro je poznato da je Goranu Lazareviću godinama posebna specijalnost bila rad sa mladjim igračima OFK Beograda. Naši igrači znali su to i upijali svaki savet i radovali se igri koju najviše vole..

Od igrača Radničkog bili su :

2005 Mladenovic Mateja
2004 Tosic Aleksa
2003 Tosic Oliver
2002 Jovanovic Vukota (golman)
2002 Rakovic Andrija
2001 Kamenovic Miodrag
2001 Petrovic Novak
2001 Filipovic Veljko
1999 Cvetanovic Zvezdan (golman)

Nisu došli zbog obaveza u školi Matija Cvetković i Željko Vasić.

Eto ovo je naša priča. Svesno da preteram, želim iskreno da ovo bude početak nekih novih odnosa u Radničkom. Boljeg rada i saradnje. Najpre kada su u pitanju mladje selekcije, a potom, da pirotski tim u svim segmentima bude jači, bolji, organizovaniji.

Dakle, predsednik Zoran Nikolić je na značajnom zadatku. U ovom Klubu moraju da rade samo oni koji znaju, koji žele i koji će to raditi na čestiti način. Samo tako se može i mora bolje! Svi ostali, na kapiju!