Mijalković u prvom kolu protiv holandskog reprezentativca

08. februar 2013. 14:31 Sport Pirot Plus Online

Uroš Mijalković šampion Srbije u karateu i najbolji sportista Pirota nalazi se sa reprezentacijom Srbije u Turskoj. U gradu Kanija održaće se Evropsko prvenstvo u karateu 40. po redu za kadete i juniore i peti Kup Evrope za mlađe seniore. Takmičenje najboljih karatista Evrope održava se od 8. do 10. februara .

Nenad Đorđević, trener našeg šampiona rekao je danas za Plus radio da je žreb poznat i da je naš takmičar u veoma teškoj grupi. U prvom kolu Mijalković se sastaje sa predstavnikom Holandije. U njegovoj grupi su i Mađari, Grci, Turci i Španci. Đorđević kaže da je Mijalković spreman, da se nada dobrom rezultatu, iako će naš karatista prvi put nastupiti u konkurenciji mladjih seniora.

Uroš Mijalković je rekao za Plus radio da je spremniji nego prošle godine kada je u Azerbejdzanu osvojio srebrnu medalju.

U reprezentaciji Srbije, u kategoriji u kojoj će nastupiti Mijalković, nadmetaće se još dva naša takmičara. Koliko je prvenstvo značajno za domaćine, govori i podatak da će svaki turski takmičar koji osvoji zlatnu medalju dobiti po 2oo.ooo evra.

Očekuje se da će se Uroš Mijalković nadmetati u nedelju od 13 časova.

Raspored: