Mihajlovićeva: Srbija pokazala da je zemlja koja se povezuje sa Evropom i gleda u budućnost

09. novembar 2019. 13:47 Društvo Pirot Plus Online

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je danas da je završetkom Koridora 10 Srbija pokazala da je zemlja koja se povezuje sa regionom i Evropom, koja gleda u budućnost i teži ubrzanom razvoju.

“Budućnost Srbije je u povezivanju, a završetkom Koridora 10 pokazali smo da smo zemlja koja je sposobna da realizuje velike projekte koji nam omogućavaju da budemoono što jesmo po našem položaju u regionu, a to je nezaobilazni tranzitni koridor. Srbija je privržena miru, saradnji i povezivanju sa regionom i Evropom i dobrim odnosima sa našim susedima i završetkom ovog auto-puta to i pokazujemo”, rekla je Mihajlovićeva. Ona je podsetila da se kompletan istočni krak Koridora 10 pušta u saobraćaj uoči velikog praznika Dana primirja u Prvom svetskom ratu, u kojem je Srbija pretrpela ogromne gubitke, pre svega u ljudstvu.

Prema rečima potpredsednice Vlade, završetak Koridora 10 bio je “ispit generacije, da li je sposobna za velike stvari i da je taj ispit uspešno položen”.

Ono o čemu su mnogi sanjali, što se čekalo više od 30 godina, završili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ova Vlada Srbije i Ministarstvo koje vodim.

“Hvala svim našim radnicima bez kojih ne bismo imali ovaj auto-put, hvala kompanijama, velika zahvalnost „Koridorima Srbije“, koji su uspešno vodili ovaj projekat, kao i svim našim partnerima, i verujem da smo svi ponosni na ono što je urađeno i što ostavljamo građanima Srbije. Misija Koridor 10 je završena, ali nastavljamo sa novim projektima i novim auto-putevima koji će od Srbije učiniti zemlju koja je razvijenija i bolje povezana sa susedima”, navela je Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva je danas, zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom Vlade Bugarske Bojkom Borisovim, premijerkom i članovima Vlade Srbije, članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i drugim visokim zvanicama, kao i predstavnicima izvođača, radnicima i građanima, prisustvovala svečanosti povodom puštanja u saobraćaj poslednjih deonica na istočnom kraku od Proseka do Crvene Reke.

*Saopštenje i video: Ministarstvo građevinarstva saobraćaja i infrastrukture