Zorana Mihajlović sa timom Ministarstva do kraja nedelje na istočnom kraku Koridora 10

16. jul 2019. 13:43 Društvo Pirot Plus Online

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, zajedno sa saradnicima – državnim sekretarima i pomoćnicima i savetnicima u Ministarstvu, boraviće od srede, 17. jula do subote, 21. jula 2019. godine, na istočnom kraku Koridora 10.

Tokom boravka na istočnom kraku Koridora 10 Mihajlovićeva će sa saradnicima biti svakodnevno prisutna na gradilištu na poslednjoj deonici u izgradnji, Bancarevo-Crvena Reka, i imati sastanke u kampu u Beloj Palanci sa izvođačima radova i ostalim učesnicima u projektu.

Tokom posete istočnoj Srbiji, pored kontrole radova na Koridoru, potpredsednica Vlade razgovaraće i sa načelnicima okruga, sa lokalnim samoupravama iz Pirotskog i Topličkog okruga, sa predstavnicima Slobodne zone Pirot, i imati sastanke sa državnim i javnim preduzećima iz resora.

Predviđeni su, između ostalog i sastanci i zajednički obilasci deonica istočnog kraka Koridora 10 sa regionalnom direktorkom Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Dubravkom Negre, sa šefom Kancelarije Svetske banke u Srbiji Stivenom Ndegvom i ministrom transporta, informacionih tehnologija i komunikacija Bugarske Rosenom Željazkovim. Mediji će imati priliku da u petak prvi obiđu izgrađenu trasu autoputa dugu 22 kilometra od Proseka do Crvene Reke.

Mihajlovićeva će obići i radove na izgradnji stanova za snage bezbednosti u Vranju i proveriti funkcionisanje saobraćaja u letnjoj sezoni na deonicama Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru, koje su u maju puštene u saobraćaj.

KABINET POTPREDSEDNICE VLADE
MINISTARSTVO GRAĐEVINARSTVA,
SAOBRAĆAJA I INFRASTRUKTURE
PRES SLUŽBA

...................................................................................

Mihajlovićeva obilazi deonicu Bancarevo-Crvena Reka na istočnom kraku Koridora 10

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, obići će u sredu, 17. jula 2019. godine, radove na izgradnji deonice Bancarevo-Crvena Reka na istočnom kraku Koridoru 10, u okviru prvog dana boravka potpredsednice Vlade sa timom Ministarstva na
gradilištu ovog infrastrukturnog projekta.

Program obilazaka i sastanaka:

10.00 Obilazak radova na deonici Bancarevo-Crvena Reka (predviđene izjave za medije tokom obilaska)
Okupljanje medija i polazak na trasu iz kampa “Koridora Srbije” u Beloj Palanci (Ulica Stanka Paunovića BB), u 9 časova
11.00–12.00 Sastanak sa izvođačima radova i ostalim učesnicima u izgradnji deonica na istočnom kraku Koridora 10 (u kampu “Koridora Srbije”) Snimateljima i foto-reporterima omogućeno je snimanje početka sastanka.
12.00 Konferencija za medije potpredsednice Vlade u kampu „Koridora Srbije”
13.30 Sastanak sa načelnicom Pirotskog okruga i čelnicima lokalnih samouprava iz okruga (u kampu “Koridora Srbije”) Snimateljima i foto-reporterima omogućeno je snimanje početka sastanka.
15.00 Izjave za medije posle sastanka
15.40 Sastanak sa predstavnicima Slobodne zone Pirot (u prostorijama Ugovorne okružne privredne komore Pirot) Snimateljima i foto-reporterima omogućeno je snimanje početka sastanka, a po završetku su predviđene izjave za medije.

17:15 Sastanak sa rukovodstvom JP “Putevi Srbije” o projektima i investicijama kojima upravlja ovo preduzeće (u kampu “Koridora Srbije” u Beloj Palanci) Snimateljima i foto-reporterima omogućeno je snimanje početka sastanka.
18:15 Sastanak sa direktorima železničkih preduzeća – “Srbija voz”, “Srbija kargo” i “Infrastruktura železnice Srbije”, “Železnice Srbije a.d.” i Direkcije za železnice (u kampu “Koridora Srbije” u Beloj Palanci) Snimateljima i foto-reporterima omogućeno je snimanje početka sastanka.