Mihajlovićeva na zajedničkom sastanku sa svim učesnicima u izgradnji istočnog kraka Koridora 10

17. jul 2019. 14:00 Društvo Pirot Plus Online

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je u kampu “Koridora Srbije” u Beloj Palanci, sa izvođačima radova i drugim učesnicima u projektu izgradnje istočnog kraka Koridora 10, o završetku ovog infrastrukturnog projekta.

Na sastanku na kojem su prisustvovali predstavnici investitora ”Koridora Srbije”, izvođača radova, među kojima i grčke firme ”Aktor”, podizvođača, projektanta, nadzora i ostalih učesnika u projektu, razmatrana je dinamika preostalih radova na istočnom kraku Koridora 10.

“Nakon što je kompletno završen južni krak do Severne Makedonije, naš cilj je da što pre imamo završen i kompletan istočni krak, do granice sa Bugarskom. Znamo koliko je problema bilo u prošlosti, ali sada smo na samom kraju projekta i treba svi zajedno da uradimo sve da kompletan auto-put E-80 bude u saobraćaju”, rekla je Mihajlovićeva. Ona je istakla da je ostao samo jedan posto nezavršen i da krajem jeseni treba očekivati da ovaj deo Koridora 10 bude u funkciji u punom profilu.

Na sastanku su razmatrane mere koje preduzimaju svi učesnici u projektu kako bi se radovi efikasno završili, kao i da je potrebno da izvođač pojača prisustvo radnika i mašina na deonici na kojoj se još izvode radovi.

Pre sastanka, Mihajlovićeva je zajedno sa timom Ministarstva, izvođačima i ostalim učesnicima u projektu obišla radove na deonici Bancarevo-Crvena Reka.

Što se tiče železničke pruge Niš-Dimitrovgrad ministarka, Mihajlović, je podsetila da je prošle godine potpisan važan ugovor čija je vrednost dvesta šesdeset tri miliona evra.

Direktor sektora za izgradnju Koridora 10, Aleksandar Senić, je istakao da je ukupna vrednost istočnog kraka oko četiristo osamdeset pet miliona evra. Veoma zahtevna deonica sa mnogo mostova, a problemi kod Bancareva se uspešno rešavaju i po svemu sudeći najveći deo poslova biće završen do kraja avgusta.