Marko Vidojević u dvostrukoj ulozi i trener i "direktor" Kluba !? Priča se da – Tref dolazi !!!?

07. jul 2019. 09:59 Sport Pirot Plus Online

Vreme ne radi za Marka Vidojevića. U ponedeljak, 8. jula, ističe prva sedmica rada. Ostale su pune tri i koji dan više. Prvenstvo, da podsetimo, počinje prvog vikenda u avgustu.


Zoran Nikolić predsednik Kluba i Marko Vidojević razgovarali su ovih dana sa igračima koji su izneli najveći teret ulazak u Prvu ligu. Zahtevi su različiti. Ako je Radnički bio finansijski i tehnički najjači u Srpskoj ligi, pozicija će se sada promeniti. Većina, ili svi dosadašnji prvoligaši u znatnoj su prednosti, a pre svih sigurno finansijske i organizacione mogućnosti. Uz sve to, radi se o iskusnijim timovima, organizaciono dobro postavljenim klubovima, što im daje prednost u ovom periodu kada su pripreme na svim nivoima u toku. Poznaju se protivnici, zna se većina fudbalera potencijalnih pojačanja, što kod pirotskog prvoligaša još uvek nije slučaj.


Iz tih razloga, s obzirom da Radnički nema direktora ili sportskog direktora, koji će "gledati napred" i raditi u ovom periodu značajne poslove, pirotski prvligaš je u podredjenoj situaciji.


U Radničkom očigledno da Marko Vidojević, pored treninga dva puta dnevno, mora da radi zajedno sa predsednikom i prelazni rok.


Osim fudbalera koji su došli početkom priprema, golman Šuljagić Rad, Apostolović Radnički Niš , Petrović Car Konstantin, Manić i Zajić Dunav, Kostić Dubočica, na treninzima nema drugih novajlija.


Da podsetimo da smo blagovremeno upozoravali da Klub treba kadrovski ojačati, jer osim Nikolića i Vidojevića, Radnički nema parvog čoveka, iako ima plaćenih funkcija, s autoritetom i znanjem da može raditi ozbiljnije.


Sve to već pokazuje negativne posledice, jer kako napisasmo u početku, vreme "ide" nema prostora za "filozofije"!


Uz sve ovo, novi problem je iznenadna odluka Zajednice klubova Prve lige , da će klubovi biti obavezni da se medju starterima nadju i dva bonus igrača ( ne stariji od 21 godine). Prošle godine to su bili golman Cvetanović, Ćirković, Radičević, Petrović, Djordjević, Kamenović… Ćirković se vratio u niški Radnički, dok je pitanje kvaliteta i spremnosti ovih mladića da se ,,sudare,, sa kvalitenim fudbalerima Prve lige.


Marku Vidojeviću preostaje da uz pomoć svojih prijatelja, Grubera, Negića, Lazarevića bude i u ulozi direktora Kluba i traga za rešenjima.


Treba reći da u pregovorima sa fudbalerima onim starijim i ovim koji su došli, tu i tamo ima zastoja, jer obe strane imaju svoje računice. Fudbaleri da dobiju što bolje uslove, ljudi u Klubu, da se "šire prema guberu"!


Ono što je ovih dana popravilo raspoloženje, je sigurno, da je Dragoslav Jocić Tref pokazao odredjeno interesovanje da se vrati u Klub. Saznajemo da je Tref u Pirotu, da je već jednom razgovarao sa prvim ljudima Kluba i da bi trebalo da usledi i razgovor sa gradonačelnikom Vladanom Vasićem.


Eventualni dolazak čoveka koji je preporodio Radnički pre nekoliko godina i napravio tim i rezultate kakvi nisu u novijem period ostvareni, značilo bi mnogo i s obzirom na njegove pozicije i poznanstva sa ljudima u fudbalu , nadomestio bi sve nedostatke koje Radnički trenutno ima u organizaciji Kluba.


Radnički prvu trening utakmicu igra u sredu, 10.jula u Kruševcu sa prvoligašem Trajalom, koji trenira Goran Lazarević, bivši šef Stručnog štaba Radničkog.


Do početka prvenstva ugovorene su sledeće utakmice :


Radnik 13. jula, Timočanin 17. jula, Jagodina 20. jula, Orion 24, Dinamo Vranje 27. jula.