Marko Vidojević: Svestan sam da nije bio trenutak da odem. Postoje nekad u životu razlozi zbog kojih čovek mora da donosi i neočekivane odluke!

08. oktobar 2019. 11:39 Sport Pirot Plus Online

Marko Vidojević je na današnjioj Konferenciji za novinare i zvanično informisao javnost da je iz privatnih razloga odlučio da napusti Radnički. Posle sinoćnog vidjenja, objavili smo razloge zbog čega se Vidojević odlučio na ovakav korak.

Onako kako smo uradili kada je uspešni trener dolazio u Pirot i realizovali prvi razgovor u našem studiju, to smo učinili i danas.

Vidojević je od dolaska u Pirot i prve utakmice u Paraćinu, 6. oktobra 2018. (Radnički je pobedio sa 3:0), vodio tim na 26 utakmica. Radnički je za to vreme pobedio u 23, u dva meča je poražen i igrao nerešeno jednu utakmicu. "Beli" su postigli 83, a primili 14 golova. Radnički je osvojio prvo mesto sa 85, Temnić je završio sezonu sa pet bodova manje. Na polusezoni Varvarinci su imali 7 bodova prednosti !

U Prvoj ligi, Radnički je kao povratnik bio, zajedno sa Kabelom, najprijatnije iznenadjenje.

Pirotski tim trenutno je na šestom mestu sa 18 bodova, prvoplasirani Grafičar i Metalac sakupili su po 22 boda. Sutrašnji protivnik Radničkog , novosadski Kabel ima 22 boda. "Beli" su u 12 kola dobili 5 utakmica, 3 igrali nerešeno i 4 izgubili. Imali su dva uzastopna gostovanja.

Marko Vidojević je, s obzirom na rezultate, jedan od najboljih pirotskih trenera u novije vreme.

Marko Vidojević danas putuje za Budvu. Sutra će preuzeti ekipu Grbalj, člana Prve lige Crne Gore.

Vidojević se vraća u Grbalj na insistiranje Nenada Maslovara, bivšeg fudbalera Crvene Zvezde, sada direktora crnogorskog prvoligaša.