Marko Spasić : Velika je čast ove generacije da igra Memorijalni turnir “Zvonko i Bane” posvećen našim legendama !

27. septembar 2019. 07:40 Sport Pirot Plus Online

Tradicija se nastavlja! Pirotski drugoligaš, manirom velikih klubova i ove godine će organizovati Turnir u spomen košarkaških legendi, Zvonimira Minčića i Branislava Ćirića koju su mladost i veći deo života poklonili košarci. Treći Memorijalni Turnir "Zvonko i Bane" održava se u petak 27. i subotu, 28. septembra u Hali Kej.

U Klubu ovih dana uveliko rade da Turnir i ove godine organizuju na najbolji način. Treba pohvaliti rukovodstvo KK Pirot, da na ovakav način izražava poštovanje prema svojim ljudima koji su učinili za razvoj ovog sporta. Pirot je početkom pedesetih godina, pored Zrenjanina, Beograda, Čačka, Kraljeva, bio jedan od retkih gradova gde se košarka igrala. Nažalost u nekim drugim poznatim pirotskim sportskim kolektivima ne sećaju se da na ovakav ili sličan način izraze poštovanje prema velikanima fudbalskog, rukometnog sporta ...

I dok predsednik Dušan Dimitrijević, sa svojim saradnicima, radi na organizaciji ove manifestacije, Marko Spasić sa saradnicima uveliko priprema ekipu pripremajući je za prvenstvo koje počinje 5. oktobra. Naš tim je odigrao dve utakmice u Pirotu, a potom učestvovao na turnirima u Nišu i Plevenu.

Memorijalni turnir "Zvonko i Bane" osim želje da se pokaže dužno poštovanje, prilika je da mladje generacije saznaju mnogo više o "pionirima" pirotske košarke. Uz to, dva dana, gledaćemo kvalitetne košarkaške utakmice koje će , učesnicima poslužiti da provere formu uoči prvenstava u Srbiji i Bugarskoj. Marko Spasić ocenjuje da forma "ide" uzlaznom linijom i da će dve utakmice u petak i subotu biti i poslednja prilika da se vidi da li naš tim potpuno spreman ulazi u prvenstvo!

Program Turnira

Petak, 27.09.2019.

17 h “Pirot” – “Jambol” (Jambol, Bugarska

19,30 “Beovuk” – “Akademik”, (Sofija , Bugarska)

Subota, 28.09.2019.

13 h utakmica za 3. mesto,

15,15 finale

Organizator KK Pirot uz podršku Gradske uprave i Sportskog centra obezbedio je pehare za prve tri ekipe. Pehar za učešće na Turniru dobiće i četvrtoplasirana ekipa. Nagradiće se i najbolji igrač i strelac Turnira.

Na Turniru su pozvani članovi porodica Zvonimira Minčića i Branislava Ćirića.

Kao gost na Turniru, biće Dušan Projović, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije.