Manifestacija “EKO TRG”

27. maj 2014. 09:48 Društvo Pirot Plus Online

MANIFESTACIJA POVODOM SVETSKOG DANA ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE


U nastojanjima da menjamo svest ljudi, posebno najmladjih, Plus radio i Portal Plus online u saradnji sa javnim preduzećima Komunalac i Regionala deponijom organizuju ekološku akciju povodom Svetskog dana zaštite životne sredine pod nazivom Eko trg.

Cilj je podizanje svesti dece različitog uzrasta, predškolaca i osnovnoškolaca, o značaju reciklaže, pravilnog odlaganja otpada i zaštiti životne sredine.

Svetski dan zaštite životne sredine 5. jun, obeležićemo na Trgu u centru grada raznim manifestacijama

Škole će imati svoje štandove, na panoima će biti istaknuti likovni, literarni radovi kao i prezentacije Ekoloških sekcija o zaštititi životne sredine, izložiće se predmeti napravljeni od plastičnih kesa i flaša, limenki, diskova, a u cilju promovisanja reciklaže i njenog značaja.

Najuspešniji učenici dobiće prigodne nagrade. Predmeti će se prodavati po simboličnoj ceni. Sakupljeni novac uplatiće se stradalima od poplave!

Na Trgu će biti postavljeno Zeleno ostrvo – tri kontejnera različitih boja u kojima će učenici simbolično odlagati staru hartiju, plastiku i metal.

Završni program Manifestacije biće nastup mališana iz Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj” i njihova akcija “Dani proleća”

Škole će do 5. juna organizovati sabirne akcije stare hartije i plastičnih flaša, učenici će u saradnji sa komunalnim preduzećima sredjivati školska dvorišta.

Najuspešnijoj školi, biće dodeljena ZELENA ZASTAVA

Četvrtak 5. Jun, Trg ispred Doma kulture,

Plus radio i Portal Plus online, JP “Komunalac” i Regionalna sanitarna deponija, Predškolska ustanova “Čika Jova Zmaj”, OŠ”Dušan Radović” i OŠ”Osmi septembar”.

Danas je održan još jedan u nizu sastanaka kojem su prisustvovali predstavnici javnih preduzeća, škola i vrtića.