Mala bara, a "krokodili" halapljivi!

01. oktobar 2019. 11:30 Plus radio Pirot Plus Online

Boldirani kurziv!

Razgovaramo jutros na sastanku Redakcije da pripremimo objavu i pokažemo koliko smo projekata do sada realizovali. Da se zna gde smo konkurisali i kako smo prošli!

Došlo je takvo vreme, da moramo da se pogledamo u oči i VAMA LJUDI pokažemo na koji način opravdavamo novac koji dobijamo iz Budžeta na gradskom Konkursu za projektno finansiranje medija. Da znate gde sve ide i kome novac. Znamo za ono da vreme sakriva sve i da se mnogo toga brzo zaboravi ili se nekima ne gleda u – način rada, kvalitet, ozbiljnost...

Iako je na našem Portalu sve jasno, iako možete da proverite kako smo radili od prvog dana kada je Portal "krenuo", često ćemo praviti presek i pokazati vam koliko smo tema obradili i postavili na Pirot Plus online.

Na primer, u ovoj godini od Božića, od kada možete da nas pratite i na instagramu, postavljeno je 1768 objava , što u proseku iznosi 7 po danu. Nismo računali vikende, praznike, kada naravno ima manje dogadjaja! Dakle, okvirno, OSAM TEMA, INFORMACIJA, REPORTAŽA – DNEVNO.

Predlažemo da svi pirotski mediji SAKUPE ZAJEDNO SVE ONO ŠTO SU OBJAVILI , STAVE NA GOMILU I PREBROJE. Tvrdimo da smo daleko iznad. Ne samo po broju, već i po značaju tema. Da ne podsećamo koliko su nam objava drugi "ukrali", promenili red reči, skratili i objavili. Tezgaroši posebno !

Idemo dalje, od 28.06.2012. godine kada je Portal Pirot Plus online registrovan kao javno glasilo u APR, do danas , ne računajući postove koje ćemo danas (utorak, 1.oktobar) objaviti, na našem Portalu Pirot Plus online, objavljeno je 21.246 tema !

Ako dodamo specijalizovane rubrike, Presing, Aktuelnosti, reportaže...onda je ukupni broj daleko veći. Pogledajte samo na prvoj strani Portala gore, koliko je Presinga do sada , samo, uradjeno !

Naš Plus radio je u sistemu Naxi Nacional mreže! Kažu da su to 30 najslušanijih radio stanica u Srbiji za koje se Nacional mreža odlučila. Format je uradjen po ugledu na madjarske radio stanice, koje su svrstane medju najsavremenije u Evropi. Naxi Plus radio je koncipiran tako da se emituju kratke vesti, reklame, proverena pop i rok domaća muzika. Subotom i nedeljom u prepodnevnim terminima emitujemo naše autorske emisije , proizvedene u okviru projekata kod Ministarstva kulture i informisanja , gradskog Konkursa ili druge autorske emisije. Obradjeni podaci kažu da vesti emitujemo u 8 termina od ponedeljka do petka. Na mesečnom nivou emituje se 160 vesti, na godišnjem 8.320, ili 33.280 minuta. Svaki blok vesti traje maksimalno 4 minuta.

Kako se svake subote i nedelje emituju po dve emisije, na godišnjem nivou realizujemo 104 specijalne, autorske emisije ili 3.120 minuta .

Obavezan sam da pojasnim razloge zbog čega smo ovog jutra na sastanku Redakcije razgovarali o ovom problemu.

Broj objava je, naravno, jedno, medjutim, takodje je izuzetno važno, koliko ste znanja, rada uložili da objavite POTPUNU profesionalnu informaciju.

Biću slobodan!

Otvorite NAŠ izveštaj sa JUČERAŠNJE utakmice u Zemunu. A zatim pogledajte šta je uradio NJIHOV-NJEGOV Portal , pogledajte kakva je "vest" objavljena na televizijskom portalu. A šta li će tek da se objavi i da li će u lokalnom listu.

Verujte da nam se vredja profesija , kako se kaže, inteligencija! Neprijatno je čitati ovakve tekstove, naslove s padežnim greškama, ako znate, da ti i takvi, na početku godine dobiju, da milion ... ! Zašto bismo ćutali?

Ma, nikako! Nije ovo poligon za učenje, a "lova kaplje"!!!! Nismo svi isti !!

I još jedan detalj.

Na našem Portalu, u folderu PROJEKTI imate sve realizovane projekte koje možete da otvorite i pogledate. Prema zahtevima gradskog Konkursa za projektno finansiranje, teme koje se obradjuju na Konkursu, ne smeju da budu iz programske šeme! Pogledajte da obe TV rade svoje informativne emisije u okviru projektnog finansiranja. Znamo takodje da projekat ONOG Portala nije ispunjavao uslove da je Komisija vraćala, ali da je naknadno "stvar ispeglana"!

Na kraju, iskreno, nismo opterećeni time ko će kako komentarisati sve ovo. Pre svega zbog toga što smo ubedjeni da znamo svoj posao, da radimo vredno, da ne improvizujemo, da ne vučemo za rukav, da ne dobijamo ništa preko "kuma", "tetke", "strine", "komšije"... Da nikada nismo dobili nezasluženo, da smo sve ovo vreme pokretali i radili brojne dogadjaje koje su nam ukidali , kako ne bi i na taj način pokazali koliko vredimo i koliko je ovde rad , kvalitet i krajnji proizvod najvažniji.

Mi nemamo razloga da se plašimo nikoga i ničega. Mirno spavamo i sanjamo da će se ONI konačno probuditi i shvatiti ko sve od "krokodila" i na koji način "lovi u medijskoj baruštini" u ovom gradu.

Uostalom, zašto bismo i ćutali. Čitajte, gledajte, pamtite , sve će vam se kazati. I nećemo samo ovo!

Tražićemo da nam javno kažu mnoge druge detalje koje svi znaju, a o kojima se "glasno ćuti"! Ko je sve i na koji način privilegovan !!

I da se razumemo! Mi ne tražimo da budemo i nikada ne želimo da budemo - KAO ONI! Mi samo tražimo da bude časno, jasno i prema radu i vrednostima !

Ništa ono "a od kuma ... " !!

Ništa !